• Caitriona Campbell a scris „A Plan For Living With Artificial Intelligence”.
  • Campbell este expertă în inteligența artificială.
  • Ea spune că oamenii ar putea să crească în metavers copii virtuali cu AI.

În 50 de ani, 1 din 5 oameni vor avea copii digitali în metaverse pe care îi vor crește la fel ca pe cei reali. Nu, nu este scenariul unui film SF, ci predicția unui expert în inteligență artificială din Marea Britanie, Catriona Campbell.

În cartea sa, Experta spune că în 2070 se va ajunge la un asemenea viitor deoarece va rezolva una dintre cele mai presante probleme ale omenirii: suprapopularea. În carte, vei găsi scris că acești copiii virtuali vor fi eco-friendly și nu vor avea un impact asupra mediului. Lucru care a atras și critici.

„Știi ceva? Dacă tu te gândești la copii ca fiind ceva care seacă planeta de resursele ei naturale, poate că ți se potrivește un asemenea copil virtual. Mi se pare necesar să amintesc din când în când oamenilor că noi oamenii facem la rândul nostru parte din natură. La fel ca restul viețuitoarelor.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Nu este prima dată când se vorbește despre copii digitali. În Olanda a avut loc un eveniment de artă virtuală la care cuplurile care doreau copii puteau să-și creeze versiunile digitale. Artista din spatele proiectului a explicat inițiativa ei.

„Noi încontinuu vrem să avem posibilitatea de a alege în legătură cu orice. Noi ca și cultură vrem aceste alegeri și cum a apărut deja varianta pântecul artificial, există și pui de animale născuți astfel. Așa că e normal să ne gândim mai departe ca să nu ajungem la un viitor cu copiii cybor născuți pe cont propriu”, a spus Victorine van Alphen, artist vizual.