• A.I. are un public uriaș, cu peste 24 de miliarde de vizite, pentru doar 50 de instrumente.
  • ChatGPT, Character AI și Google Bard au cele mai mari creșteri nete ale traficului.
  • Craiyon, MidJourney și Quillbot au cele mai puține vizualizări în aceeași perioadă.
  • SUA contribuie cu 5,5 miliarde de vizite, ceea ce reprezintă 22,62% din traficul total.

În 2023, inteligența artificială e motorul principal al inovației și atrage un public uriaș. Cu peste 24 de miliarde de vizite între septembrie 2022 și august 2023, pentru doar 50 de instrumente. Este o creștere destul de mare și un impact semnificativ asupra comportamentului online.

Inteligența artificială a devenit o forță de neoprit. A generat peste 24 de miliarde de vizite doar pentru primele 50 de instrumente AI. Conform unei analize făcute de Writerbuddy, reflectă peste 80% din traficul total înregistrat în perioada studiată. ChatGPT, Character AI și Google Bard au cele mai mari creșteri nete ale traficului, cu 1,8 miliarde, 463,4 milioane și, respectiv, 68 de milioane de vizite, pe când Craiyon, MidJourney și Quillbot au cele mai puține vizualizări în aceeași perioadă.

Cercetarea are ca scop investigarea comportamentului digital al industriei AI, analizând modelele de trafic, datele demografice și tendințele consumatorilor. Statele Unite au contribuit cu 5,5 miliarde de vizite, reprezentând 22,62% din traficul total, în timp ce țările europene au adus împreună 3,9 miliarde de vizite, iar cele mai multe au fost accesate de pe telefon.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Datele demografice arată o diferență majoră. Se pare că bărbații sunt mai interesați de AI, cu 69,5%, pe când femeile au un procent de 30,5%. Într-un an, industria AI a generat 241,8 milioane de vizite în septembrie 2022 și atingând un vârf impresionant de 2,8 miliarde de vizite în august 2023. E o creștere de 10,7 ori și are avântul continu, cu un boom semnificativ în noiembrie 2022, când ChatGPT a ajuns rapid la 1 milion de utilizatori în doar 5 zile.

Citește și