• ChatGPT va avea concurență serioasăîn 2024.
  • Utilizatorii caută modele A.I. pentru domenii specifice.
  • Chatboții noi sunt antrenați să fie mai preciși și actualizați.

ChatGPT încheie anul cu o listă lungă de rivali. Chatbot-ul OpenAI nu mai este singurul model A.I. de pe piață, dar continuă să fie cel mai mare și mai bine antrenat. Concurența vine puternic din spate.

Piața modelelor A.I. acum, la un an de la lansarea ChatGPT

Este o piață aglomerată. Când OpenAI a lansat ChatGPT în urmă cu un an, nu a existat nimic asemănător. OpenAI a avut o tehnologie impresionantă, acces la miliarde de dolari finanțare și chatbot-ul său A.I. a câștigat recunoașterea universală pentru A.I.
Acum, companiile de tehnologie bine finanțate lansează servicii A.I. care rivalizează cu ChatGPT, aproape în fiecare lună.

În septembrie, Mistral, un startup francez evaluat la aproximativ 2 miliarde de dolari, a lansat unul dintre cele mai capabile modele de limbi mari open-source, tehnologia care alimentează chatbot-urile A.I. În noiembrie, Elon Musk a introdus un chatbot surprinzător de util numit Grok. Și Google a lansat versiunea inițială a mult așteptatul său model Gemini.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Cum vor arăta chatboții de succes în 2024?

Modelele open source nu funcționează întotdeauna la fel de bine ca GPT-4 într-o gamă largă de subiecte, de la calcule matematice la poezie. Dar este posibil ca utilizatorul obișnuit să nu înțeleagă aceste diferențe în același mod în care o fac cercetătorii – și multora s-ar putea să nu le pese de calcul.
Unii utilizatori preferă să folosească chatbot-uri mai specializate. De exemplu, Character AI, un serviciu care permite utilizatorilor să bată joc cu versiuni A.I. ale personajelor de jocuri video și ale altor personalități.

Perplexity A.I. își propune să se distingă de alți chatbot, fiind mai precis și mai actualizat în răspunsurile sale. Și alte modele A.I. sunt antrenate pentru domenii specifice cum poate fi corectarea codului scris cu porgramul Python.

Citește și