• Avioanele private ale lui Elon Musk au efectuat sute de zboruri în 2023.
  • Aeronavele miliardarului au zburat peste 1.161 de ore în acest an, potrivit JetSpy.
  • Musk deține în prezent două avioane private Gulfstream.

Nu este ușor să conduci șase companii, dar flota de avioane private a lui Elon Musk cu siguranță ajută.

De când a preluat Twitter (acum X) la sfârșitul anului trecut, Musk și-a împărțit timpul între Texas și California – schimbând orele de somn în fabrica Tesla cu cele din birourile Twitter – iar avioanele sale private o demonstrează.

Avioanele private ale lui Musk – care valorează peste 100 de milioane de dolari la valoarea de listă – au zburat de 441 de ori în acest an, potrivit datelor care au fost compilate de site-ul de urmărire a avioanelor JetSpy la data de 14 decembrie.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Musk deține în prezent două avioane private Gulfstream: un G650ER, înregistrat cu numărul N628TS, și un G550, înregistrat cu numărul N272BG, potrivit JetSpy, citat de Business Insider.

Un al doilea G550 cu numărul de coadă N502SX a fost înregistrat la SpaceX în septembrie 2021, care a efectuat aproximativ 630 de ore de zbor în 246 de zboruri până la 14 decembrie, conform JetSpy, și ar putea fi folosit pentru a transporta personalul companiei.

Pe lângă cele două avioane private, Musk ar fi comandat și recent lansatul Gulfstream G700, iar la un moment dat a deținut un Dassault Falcon 900B.

Citește și