• Alocarea ar fi printre cele mai mari din ultimii 20 de ani, pe datele existente.
  • Alocarea pentru întregul capitol de învățământ este de 74 de miliarde de lei.
  • Marcel Boloș dă asigurări că salariile profesorilor vor crește așa cum s-a promis.

Bugetul alocat Educației în 2024 ajunge la 4,3% din PIB. Alocarea este printre cele mai mari din ultimii 20 de ani. Ministrul Finanțelor Marcel Boloș spune că această creștere este istorică, dând în același timp asigurări că salariile profesorilor vor creşte aşa cum s-a promis.

„În primul rând, ne așteptăm la acea creștere a salariilor profesorilor, chiar dacă cea mai mare parte a bugetului merge spre investiții, dar este o creștere care a fost promisă, agreată cu sindicatele, pentru a-i pune capăt celui mai mare protest al profesorilor, de fapt, din ultimii zeci de ani și personal mă bucur că guvernul a ajuns la o soluție pentru a-și ține cuvântul, chiar dacă eșalonat, în două bucăți, dar oricum, este un pas important spre normalizarea relațiilor dintre angajator și angajați în domeniul educației”, a explicat Radu Szekely, expert în Educație, pentru Aleph News.

„În funcție de infrastructură, cele mai importante sunt, nu neapărat modernizarea clădirilor și construirea de clădiri noi, ceea ce se va întâmpla, mai ales în ce privește grădinițele, dar asta nu ține neapărat de bugetul Ministerului Educației, este important ca prin bugetul Ministerului Educației să se asigure infrastructura de învățare digitală, de exemplu, pentru că acolo România poate să facă un salt important în ceea ce privește accesul la Educație și la mijloace moderne de educație, dar este nevoie de o investiție continuă”, a adăugat Radu Szekely.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

Citește și