• Ministerul Educaţiei a anunţat marţi că ordinul privind organizarea simulărilor pentru absolvenţii de gimnaziu şi de liceu a fost trimis spre publicare
  • Astfel simularea Evaluării Naţionale va avea loc în perioada 5-23 februarie, iar a Bacalaureatului în 4-15 martie

Simularea Evaluării Naţionale începe pe 5 februarie cu proba la Limba şi literatura română, urmată pe 6 februarie de cea la Matematică şi pe 7 februarie de cea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Simularea Bacalaureatului începe pe 4 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 5 martie este programată proba obligatorie a profilului, în 6 martie proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 7 martie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale sunt Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Disciplinele la care se organizează simularea examenului de Bacalaureat: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie”, a transmis Ministerul.

Citește și