• Abu Dhabi devine locul preferat al miliardarilor care vor să își ascundă averea.
  • Insulele Cayman, Elveția sau Insulele Virgine au devenit istorie pentru miliardarii lumii
  • Tranziția spre Abu Dhabi marchează o schimbare globală amplă în lupta cu taxele altor țări

Dacă în trecut locațiile precum Insulele Cayman, Elveția sau Insulele Virgine erau preferate, acum capitala Emiratelor a crescut în interes.

Doar în anul 2023, cel mai bogat om din domeniul criptomonedelor, sau magnatul rus al oțelului, și-a deschis societăți în Emiratele Arabe Unite. Dacă în 2016 existau doar 46 de astfel de entități, cu active și statut juridic propriu, în prezent numărul acestora a crescut la peste 5.000.

SPV-urile (Special Private Vehicle), așa cum sunt cunoscute în domeniul financiar, au scopul de a proteja averile miliardarilor din întreaga lume. Tranziția spre Abu Dhabi marchează o schimbare globală mai amplă în lupta cu taxele impuse de marile țări ale lumii. Fluxurile financiare către Emiratele Arabe Unite marchează un nou rol pentru economia de 509 miliarde de dolari a ţării. Familia conducătoare Al Nahyan încearcă să diversifice piața economică şi să renunţe la petrol.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Dezvoltarea acestor societăți din Abu Dhabi vine în detrimentul altor regiuni mult mai bine cunoscute. Insulele Virgine Britanice şi Insulele Cayman și-au pierdut din faimă, după ce au atras atenția oficialilor guvernamentali din întreaga lume. Așadar, Emiratul vine cu o serie de beneficii pentru miliardarii lumii.

Citește și