• Epic Games a dat în judecată Google în 2020.
  • Google a declarat că va contesta rezultatul.
  • Android și Google Play oferă mai multe opțiuni și mai multă deschidere decât orice altă platformă mobilă majoră”, a declarat Wilson White.

Creatorul popularului joc video Fortnite a câștigat o bătălie în instanță în SUA împotriva Google, juriul hotărând că gigantul de căutare a operat un monopol ilegal. Epic Games a dat în judecată Google în 2020, acuzând-o că a făcut ca magazinul său de aplicații să devină dominant în mod ilegal în fața rivalilor, scrie BBC.

Sute de milioane de oameni folosesc magazinul pentru a instala aplicații pentru smartphone-uri echipate cu software-ul Android al Google.

Google a declarat că va contesta rezultatul. Android și Google Play oferă mai multe opțiuni și mai multă deschidere decât orice altă platformă mobilă majoră”, a declarat Wilson White, vicepreședinte pentru afaceri guvernamentale și politici publice la Google.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Procesul a arătat clar că suntem în competiție acerbă cu Apple și cu App Store, precum și cu magazinele de aplicații de pe dispozitivele Android și consolele de jocuri”, a adăugat el. Vom continua să apărăm modelul de afaceri Android și rămânem profund angajați față de utilizatorii, partenerii și ecosistemul Android în general.”

Directorul executiv al Epic, Tim Sweeney, a declarat că lucrările pentru remedii vor începe în ianuarie. Victorie asupra Google! După patru săptămâni de mărturii detaliate în instanță, juriul californian s-a pronunțat împotriva monopolului Google Play la toate capetele de acuzare”, a scris directorul executiv al Epic, Tim Sweeney, într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Avocații celor două companii și-au prezentat luni argumentele finale în procesul care a durat mai mult de o lună. Jurații s-au pronunțat în unanimitate în favoarea Epic pentru toate capetele de acuzare, potrivit unui document al instanței.

Citește și