• Ultimele zile din luna decembrie vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale.
  • Doar din ianuarie temperaturile mai scad.
  • Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări în perioada 19-25 decembrie.

Ultimele zile din luna decembrie vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă şi doar din ianuarie temperaturile mai scad, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmisă marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

11 – 18 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale, precum şi în extremitatea de sud a ţării, dar şi local deficitare în regiunile estice şi în zona Carpaţilor de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

19 – 25 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

25 decembrie – 1 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile nord-vestice şi cu o tendinţă uşor deficitară în regiunile extracarptice.

1 – 8 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunie vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și