• Expoziția infinitului te invită într-o expediție, în căutare de lumi necunoscute.
  • La Muzeul de Arte și Meserii se regăsește și celebrul Pendul al lui Foucault.
  • Musée des Arts et Métiers, ne oferă o călătorie extraordinară în inima excesului.

Muzeul de Arte și Meserii din Paris este poate mai puțin cunoscut de către turiști, dar este un loc pe care poți să îl vizitezi în familie. Vei găsi ceva interesant pentru toate vârstele și pentru toate preocupările. Alături de expozițiile permanente, vei găsi o expoziție specială, consacrată…infinitului.

Care este conceptul acestui muzeu?

Așa cum indică numele, este un muzeu consacrat descoperirilor, dar și meseriilor și evoluțiilor lor de-a lungul timpului : de la prima mașină, primul motor, primul tren, primul aeroplan, ca să vorbim doar de cele mai recente. Aici, de exemplu, se află celebrul Pendul al lui Foucault – o replică a fost instalată și la Pantheon – care ne arată cum Pământul se rotește în jurul axei sale.

Ce ne arată, de fapt, această expoziție ?

Este o expoziție care explorează infinitul sub toate formele sale… Infinit de departe, la cealaltă parte a lumii, infinit de adânc în abisurile oceanelor, infinit de vechi la originile vieţii, infinit de mare pentru cucerirea spațiului sau infinit de mic cu molecule invizibile cu ochiul liber care alcătuiesc universul nostru. Musée des Arts et Métiers, ne oferă o călătorie extraordinară în inima excesului, pentru a încerca să identificăm contururile unei lumi care uneori pare să ne depășească.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Mai mult decât o expoziție, suntem invitați la o adevărată expediție, în căutare de lumi necunoscute și a unor teritorii neexplorate.

Citește și