• Ben Wood: „A.I. ar putea avea probleme în 2024 din cauza crizei de cipuri și costuri immense”
  • Companii ca Meta sau Google pot suporta costurile mari, iar Nvidia anunță ca va tripla producția.
  • GMI Software: „În 2024 A.I. aduce o schimbar pe piața muncii:  în sănătate și transport”

Analiștii prezic că industria AI ar putea avea probleme mari anul viitor. Previziunile vin pe fondul temerilor legate de lipsa globală de cipuri, dar și costurile imense, pe care nu toate companiile le poate suporta.

Ben Wood, analistul șef al CCS Insight spune că, Hype-ul în jurul AI-ului generativ în 2023 a fost atât de imens, încât crede că este supraîncărcat și există o mulțime de obstacole care trebuie să le treacă pentru a-l aduce pe piață. Lipsa de cipuri și costurile sunt foarte mari pentru unele organizații.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Doar companiile ca Meta sau Google pot suporta astfel de costuri. Pentru context, AI se bazează pe cipuri pentru a rula, iar predicția firmei vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la deficitul global de cipuri. Importanța lor a aprins chiar și o schemă globală pentru cipurile semiconductoare ale Nvidia în rândul gigantilor din industrie. Acum Nvidia anunță ca va tripla producția.

Deși avem această criză a cipurilor și costuri imense, potrivit GMI Software, AI va continua să se extindă în 2024, influențând o gamă largă de industrii. Cu ajutorul algoritmilor de învățare profundă, se va realiza o automatizare mai mare în domeniile producției, sănătății și transportului. Aceasta va duce la o schimbare imensă în piața muncii, ceea ce va necesita adaptare și re-calificare pentru mulți oameni.

Citește și: