• Procesul de învățare al A.I. poate fi foarte ușor controlat.
  • Modelele lingvistice mari, ca ChatGPT, nu pot învăța independent.
  • Reid Hoffman, Linked-In: Jobul de la 9 la 5 va fi depășit până în 2034.

Cei care se tem de Inteligența Artificială pot sta liniștiți. Deocamdată, modelele lingvistice mari, ca ChatGPT, nu pot învăța independent sau dobândi noi abilități fără instrucțiuni explicite, arată un studiu germano-britanic. Iar asta le face previzibile, și procesul de învățare poate fi foarte ușor controlat.

Chiar dacă pot genera un limbaj sofisticat, este puțin probabil să reprezinte amenințări existențiale, inclusiv cu privire la anumite joburi.

Însă Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn, prezice că jobul tradițional de la 9 la 5 va deveni depășit până în 2034, tocmai datorită Inteligenței Artificiale, care va schimba profund piața muncii și contractele de muncă așa cum le știm astăzi.

Recomandări

CUM MĂSORI TIMPUL?
EV-UL E LA PUTERE
HARTA VINURILOR SE SCHIMBĂ
A.I. SCHIMBĂ DATING-UL
PREDICȚIILE FT ÎN 2025
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Viitoarele contracte vor fi pe proiect și nu vom mai fi limitați de o industrie sau o companie. Deocamdată, însă, unele companii au dificultăți și când vine vorba despre munca remote.

Fostul CEO al Google, Eric Schmidt, spune că gigantul tech pierde teren în fața OpenAI și Anthropic pentru că permite angajaților să lucreze de acasă.

Dar până să vină Inteligența Artificială peste noi, ne dăm singuri la picioare. Un studiu eJobs arată că peste o treime dintre candidații în căutare de job nu vorbesc fluent o limbă de circulație internațională și aproape 20% nu au competențe digitale. Iar majoritatea nu reușesc să facă o evaluare corectă a propriilor calități și dezavantaje în fața unui potențial angajator.

Mai exact, nu reușesc să să-și dea seama ce calități i-ar putea ajuta să obțină un job.

Citește și