- Muzica generată de inteligența artificială devine din ce în ce mai populară.
- Inteligența artificială generativă a pătruns în multe industrii, inclusiv în industria muzicală, permițând oamenilor să creeze cântece întregi prin simpla utilizare a A.I.
- Anul acesta, regulamentul premiilor Grammy nu recunoaște melodiile care au fost generate de inteligență artificială.
În fiecare an, Recording Academy, organizația din spatele premiilor Grammy, trebuie să își reevalueze liniile directoare și regulile de acordare a premiilor pentru a reflecta factori precum schimbarea popularității genurilor muzicale și noile categorii de premii, scrie ZDNET.
Inteligența artificială generativă a pătruns în multe industrii diferite, inclusiv în industria muzicală, permițând oamenilor să creeze cântece prin simpla utilizare a inteligenței artificiale. După cum a demonstrat un cântec generat de A.I. cu The Weeknd și Drake care a devenit viral în urmă cu câteva luni, A.I. este capabilă să creeze melodii care sună ca și cum ar fi interpretate de oameni.
Cu toate acestea, există implicații în ceea ce privește drepturile de autor, mai ales atunci când artiștii, cum ar fi The Weeknd și Drake, nu sunt de acord ca vocile lor să fie utilizate pentru melodii.
În alte cazuri, artiștii sunt de acord cu generarea de muzică de către A.I. De exemplu, The Beatles valorifică puterea A.I. pentru a readuce vocea lui John Lennon în o ultimă piesă distribuită recent. „Doar creatorii umani sunt eligibili pentru a fi luați în considerare, nominalizați sau câștigători a unui premiu Grammy”, potrivit noului regulament al premiilor Grammy 2024.
Chiar dacă doar compozitorii vor fi recunoscuți pentru munca lor, asta nu înseamnă că muzica generată de inteligența artificială nu va fi recunoscută. Muzica și conținutul generat de A.I. pot fi trimise la Grammy pentru a fi luate în considerare, dar premiile vor merge doar la oamenii care au contribuit la piesă.
Citește și: