• Instrumentele A.I. ar putea fi capabile să îți prezică înclinațiile politice, potrivit unui nou studiu.
  • Capacitatea de a prezice cu exactitate orientările politice ale cuiva reprezintă o „amenințare la adresa vieții private”, arată studiul.
  • Cercetătorii au folosit 3.233 de imagini cu politicieni danezi.

Inteligența artificială ar putea fi capabilă să prezică orientările tale politice. Cum? În funcție de felul în care arăți. Acest aspect ar putea cauza probleme pe viitor, sugerează o nouă cercetare, scrie Business Insider.

O echipă de cercetători a efectuat un studiu pentru a vedea dacă tehnici precum recunoașterea facială și analiza predictivă pot fi folosite pe fețele indivizilor pentru a prezice înclinațiile politice ale unei persoane.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au folosit 3.233 de imagini cu politicieni danezi care au candidat pentru funcții locale și le-au decupat pentru a le arăta doar fețele. După aceea, au aplicat tehnici avansate pe fețele persoanelor. Pentru a le evalua expresiile faciale, au folosit o bază de date care le-a analizat frumusețea facială și, astfel, le-a determinat „scorul de frumusețe”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Folosind aceste date, oamenii de știință au reușit sa stabilească dacă figurile ilustrate erau de „stânga” sau de „dreapta”. Studiul a constatat că tehnologia a prezis cu exactitate afilierile politice în 61% din cazuri.

Modelul a prezis că cei conservatori „păreau mai fericiți decât omologii lor de stânga” datorită zâmbetelor lor, în timp ce candidații liberali erau mai neutri. Femeile care exprimau dispreț față de liberali aveau o expresie facială caracterizată prin ochi neutri și un colț al buzelor ridicat.

Citește și: