• Un important producător de jucării a spus că ursuleții de pluș cu inteligență artificială ar putea citi copiilor povești personalizate înainte de culcare până în 2028.
  • Allan Wong a spus pentru Financial Times că jucăriile inteligente pot cunoaște numele, școala și prietenii unui copil.
  • Experții A.I. au tras recent un semnal de alarmă cu privire la pericolele din jurul A.I., inclusiv confidențialitatea.

Ursuleții de pluș cu inteligență artificială care le citesc copiilor povești înainte de culcare și îi învață valori ar putea deveni o normalitate până în 2028, potrivit unui important producător de jucării, scrie Insider.

Allan Wong, CEO al VTech Holdings – care produce jucării și instrumente electronice de învățare pentru copii – a declarat că tehnologia care alimentează ChatGPT ar putea fi încorporată în jucării până în 2028, mai ales că, costul A.I. va scădea.

Wong a subliniat că jucăriile inteligente, inclusiv ursuleții de pluș, ar putea folosi „A.I. pentru a genera povești personalizate pentru copil, în loc să citească dintr-o carte”, deoarece vor avea acces la informații personale despre copil.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ursulețul A.I. devine prietenul copiilor

„Puteți încorpora nu numai numele copilului, ci și activitățile zilnice ale copilului. El știe că mergi la ce școală… cine sunt prietenii tăi. Poți să spui o poveste și să vorbești aproape ca un prieten bun”, a spus el. . „Copiii… pot vorbi cu jucăria, iar jucăria le poate oferi un răspuns”, a adăugat el. „Deci există multe, multe posibilități.”

Wong a recunoscut că unele dintre posibilitățile, inclusiv inteligența artificială, să cunoască detalii despre un copil, sunt „puțin înfricoșătoare” și a subliniat că „ar trebui să fim conștienți de pericolele, privind confidențialitatea, securitatea.”

Sursă: Insider

Producătorul de jucării a menționat, de asemenea, că inteligența artificială generativă „nu este suficient de matură” pentru a fi aplicată jucăriilor încă, dar VTech va căuta oportunitatea în viitorul apropiat. Wong mai are un drum lung de parcurs înainte ca tehnologia A.I. să fie aprobată pentru a fi utilizată în jucăriile pentru copii, mai ales că experții trag un semnal de alarmă cu privire la aplicațiile actuale ale IA generativă.

Ce părere are Elon Musk

Proprietarul miliardar al Twitter Elon Musk este îngrijorat în special de pericolele care spun că oamenii ar trebui să fie „prudenți cu inteligența artificială”, deoarece are „potențialul de distrugere a civilizației”. Pe fondul creșterii rapide a AI, guvernele din întreaga lume încep să ia în considerare reglementarea proactivă a tehnologiei.

Citește și: