• Funcția A.I. Playlist a Spotify este acum în faza beta doar pentru Premium.
  • Utilizatorii pot crea playlist-uri personalizate și le pot salva.
  • Serviciul este disponibil deocamdată doar în Australia și Marea Britanie.

Utilizatorii Spotify Premium au parte de o nouă funcție: playlist-uri create de A.I. Opțiunea este disponibilă pe Android și iOS, dar funcția este încă în faza beta.

Cum funcționează noua opțiune A.I. de la Spotify?

Spotify introduce o caracteristică inovatoare pentru utilizatorii săi Premium: posibilitatea de a crea playlist-uri personalizate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Accesând „Your Library” și apăsând pe butonul „+”, utilizatorii pot alege „A.I. Playlist”. Ei pot folosi prompturi sugerate sau pot introduce manual cerințe pentru a genera playlist-ul dorit. Este posibilă ajustarea playlist-ului prin previzualizarea și ștergerea pieselor nedorite. Odată mulțumiți, utilizatorii pot salva playlist-ul în bibliotecă.

Ce tipuri de prompturi pot folosi utilizatorii pentru a crea playlist-uri A.I.?

Spotify permite o gamă largă de prompturi pentru generarea playlist-urilor A.I., de la genuri muzicale și stări de spirit, până la personaje de film, culori sau emoji-uri. Succesul unui playlist se bazează pe combinarea genurilor, stărilor, artiștilor sau decadelor. De exemplu, utilizatorii pot cere un playlist de indie folk pentru confort, muzică relaxantă pentru sezonul alergiilor sau melodii care să-i facă să se simtă protagoniști ai propriei vieți.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Cum reușește Spotify personalizarea playlist-urilor A.I.?

Spotify se folosește de un model de limbaj extins (LLM) pentru a înțelege preferințele utilizatorilor și le combină cu tehnologia de personalizare, care ține cont de istoricul de ascultare și alegerile muzicale ale acestora. Astfel, fiecare playlist A.I. generat este adaptat preferințelor personale ale utilizatorului, permițând chiar regenerarea și rafinarea ulterioară a playlist-ului cu comenzi specifice, precum „mai puțin vesel” sau „mai mult pop”. Însă, este important de menționat că Spotify nu va crea playlist-uri A.I. pentru prompturi legate de evenimente curente sau mărci specifice.

Citește și