• A.I. s-ar putea să ia decizii pe plan sentimental.
  • Studiul vorbește despre contextul primei întâlniri cu un potențial partener.
  • A.I. va deduce dacă empatizezi suficient de mult cu persoana de lângă tine

Inteligența artificială nu poate dezvolta sentimente umane, însă, de acum înainte, ar putea să ia decizii chiar și pe plan sentimental în locul tău. O echipă de cercetători de la Universitatea din Cincinnati a publicat un studiu care îți explică cum poate tehnologia A.I. să decidă dacă un potențial partener este sau nu potrivit pentru tine.

Decide A.I. față de cine dezvoltăm sau nu sentimente?

Studiul de la University of Cincinnati vorbește despre contextul primei întâlniri cu un potențial partener. În cele mai multe cazuri, deși mergi la prima întâlnire cu un set de întrebări în minte, la finalul ei parcă apar chiar mai multe decât aveai înainte. Sau cine știe, poate sunt oameni care primesc răspuns la toate întrebările chiar după un singur date. Într-o conversație cu o persoană pe care abia am cunoscut-o, apar aceste mici „detalii”, mici reacții pe care nu reușim să le observăm.

Cam aici intervine rolul inteligenței artificiale. Cercetătorii vorbesc despre tehnologii de monitorizare a respirației, a ritmului cardiac, a transpirației, care, în funcție de contextul în care are loc date-ul, pot determina ce fel de emoții simți tu, ca potențial partener. De aici, A.I. va deduce dacă empatizezi suficient de mult cu persoana de lângă tine, dacă te conectezi cu ea, dacă vă veți înțelege în alte situații din viața de zi cu zi. Pare foarte complex și foarte interesant, în același timp, dar studiile vor continua.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și