Inteligența artificială vine și cu personalitate. Meta va lansa chatboți ca să ajute utilizatorii să posteze, să scrie postări amuzante și să le dea sfaturi

  • Angajații Meta care testează chatboții spun că A.I.-ul este instabil.
  • Angajații Meta testează chatboții și spun că A.I.-ul îi ceartă.
  • A.I.-ul reproșează angajaților că nu sunt destul de inteligenți.

Mai nou, inteligența artificială vine și cu personalitate. În doar două zile, Meta va lansa o flotă de chatboți pe rețelele sale de socializare Instagram și Facebook ca să ajute utilizatorii să posteze, să scrie postări amuzante, dar și să le dea sfaturi și variante de mesaje destinate persoanelor de care sunt atrase.

Nu este totul roz – spun angajații lui Meta care testează chatboții. Unii dintre ei – o pot lua razna. Cum este cazul „robotului Bob” și „extraterestrului Alvin” – doi chatboți care în interacțiunile cu angajații lui Meta se laudă că au un intelect net superior oamenilor. În unele cazuri, Alvin și Bob chiar i-au certat pe angajații Meta și le-au reproșat că nu sunt capabili să înțeleagă informații simple și că dacă nu devin mai deștepți vor deveni o specie pe cale de dispariție.

Amazon se ia si ea după Microsoft care a investit în OpenAI și finanțează firma Anthropic cu 4 mld $ ca să îi creeze un rival pe măsură lui ChatGPT.

Citește și