• Apple ia în calcul măsuri pentru a nu încălca Digital Markets Act.
  • Noua legislație din UE va deveni valabilă de pe 7 martie.
  • Ultimele update-uri de iOS oferă pentru Apple posibilitatea de a crea un nou App Store.
  • Între timp, Apple continuă duelul cu Epic Games și a obținut o nouă victorie.

iPhone-ul poate arăta diferit în viitor pentru europeni față de restul lumii. Conform Bloomberg, compania lui Tim Cook ia în calcul varianta de a crea o nouă versiune a magazinului de aplicații, specială pentru zona UE. Iar această mutare ar putea fi făcută mult mai rapid decât crezi.

Apple nu se teme să ia măsuri pentru a se plia pe cerințele Uniunii Europene. Schimbă seria iPhone 15, care vine cu USB Type C. Un magazin dedicat pentru Europa ar fi varianta pentru Apple pentru a nu încălca Digital Markets Act, noua legislație a Uniunii Europene care va intra în vigoare de pe 7 martie. Aceasta este mult mai restrictivă, iar Apple nu vrea să riște vreo amendă sau chiar sancțiuni mai drastice.

Ultimele versiuni de iOS au făcut ca Apple să poată detecta atunci când un telefon este folosit într-o anumită zonă astfel că este o soluție posibilă, aceea ca App Store din UE să fie diferit față de magazinul de aplicații din Statele Unite. Și apropo de magazinul de aplicații.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Apple a obținut o victorie mare săptămâna aceasta după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să asculte apelul făcut de Epic Games în procesul cu Apple, unul extrem de important deoarece o înfrângere pentru compania lui Tim Cook ar însemna că trebuie să facă schimbări importante în modul în care plătesc dezvoltatorii de aplicații, ce ar lovi puternic în buzunarele Apple.

În primele 11 luni ale anului 2023, acest magazin de aplicații a generat venituri de 61,5 miliarde de dolari. Așadar, miza este una uriașă pentru Apple.

Citește și