• Joe Biden emite ordin și vrea linii directoare pentru testarea, utilizarea sistemelor A.I.
  • Reglementarea necesită acțiuni din partea Congresului SUA, dar și a companiilor tech.
  • Joe Biden: „Vreau o legislație pentru a opri Big Tech să colecteze date personale.”

Joe Biden vrea să reglementeze inteligența artificială în Statele Unite ale Americii. A dat deja un ordin executiv care stabilește aspecte ce privesc siguranța și securitatea A.I.

Ordinul privind inteligența artificială emis de Joe Biden își propune stabilirea unor linii directoare pentru testarea și utilizarea sistemelor A.I. Se subliniază că monitorizarea și reglementarea va necesita acțiuni din partea Congresului Statelor Unite și colaborarea voluntară a companiilor tech.

Președintele american evidențiază necesitatea unui efort care implică atât sectorul public, cât și cel privat. Aspectul poate influența modele de A.I. impunând transparența și notificarea guvernului federal în ceea ce privește procesul de instruire și securitatea acestor modele.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Joe Biden: Deciziile pe care le luăm acum vor stabili cursul următoarelor decenii

Există preocupări cu privire la definirea clară a ceea ce reprezintă un „risc grav” și cine decide acest lucru. Joe Biden spune că ne confruntăm cu un adevărat unic în istorie, iar deciziile pe care le luăm acum vor stabili cursul următoarelor decenii. „Cu poziția conducem lumea în cele mai grele provocări și cele mai mari oportunități”, adaugă Joe Biden.

Ordinul este emis chiar înainte ca guvernul britanic să convoace propriul summit pentru reglementarea inteligenței artificiale din cauza riscurilor pe care le poate dezvolta de-a lungul timpului.

Joe Biden: „Voi continua să solicit Congresului să adopte o legislație bipartizană, pentru a opri Big Tech să colecteze online date personale ale copiilor și adolescenților noștri. Să interzică direcționarea publicității către copii.”

Citește și: