• În loc de șoareci, experimentele se fac acum pe lemurieni
  • Cercetător: Avantajul este că dacă la oameni ar dura zeci de ani să aflăm dacă ar funcţiona un medicament, lemurienii îmbătrânesc mult mai rapid ca noi
  • Prunariu: Dacă vrem să facem zboruri intergalatice, într-un viitor îndepărtat, s-ar putea ca criogenia să fie o soluție pentru a proteja organismul uman

Ai văzut destule filme SF cu oameni criogenizați în timpul unei călătorii în Spaţiu. Ei bine, americanii fac studii serioase ca să afle dacă asta poate fi soluția pentru un drum în Cosmos.

În loc de cobai, congelează însă lemurieni. Cercetătorii vor să afle ce procese biologice se opresc în timpul criogenării şi care continuă să funcţioneze.

Lemurienii sunt mult mai asemănători cu oamenii decât şoarecii. Avantajul este că dacă la oameni ar dura zeci de ani să aflăm dacă ar funcţiona un medicament, lemurienii îmbătrânesc mult mai rapid ca noi şi atunci poţi afla în câţiva ani aceleaşi informaţii”, susține directorul centrului de cercetare din cadrul Universităţii Duke, Anne Yoder.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Dumitru Prunariu, singurul astronaut român care a ajuns în Cosmos, a lămurit situația la Aleph News.

Pentru Marte, criogenia nu va fi o soluție, pentru că Marte nu este foarte departe. Până la Marte zburăm 7 luni. Dacă vrem să facem zboruri intergalatice, într-un viitor îndepărtat, s-ar putea ca criogenia să fie o soluție pentru a proteja organismul uman”, a spus Prunariu, la Aleph News.

Suntem departe de experimentele pe oameni. Deocamdată se fac experimente pe animale. Criogenia se folosește pe oameni destul de mult pentru conservarea unor celule, dar nu pentru a trimite oameni în spațiul cosmic. Deocamdată, se fac experiemente pe lemurieni, care sunt primate. până acum, au fost făcute experiemente pe șoareci, dar structura șoarecilor e mult diferită față de cea a oamenilor”, a mai spus astronautul.