• Zipline, o firmă de livrare cu drone din San Francisco, are planuri de a zbura în 15 burguri până în 2025.
  • FAA a deschis ușa unei utilizări mai largi a vehiculelor aeriene fără pilot prin modificarea regulilor în septembrie.
  • Motivul pentru care începem cu sângele este că acesta este un produs medical esențial și este foarte ușor de înțeles pentru oricine”, a declarat Keller Rinaudo, CEO Zipline.

Livrarea cu drone a coletelor la ușa consumatorilor a întârziat să apară, dar 2024 ar putea fi anul în care această tehnologie va ținti tot mai sus.

Zipline, o firmă de livrare cu drone din San Francisco, are planuri de a zbura în 15 burguri până în 2025. Deși dronele fac livrări în întreaga lume de mai bine de un deceniu, a fost în mare parte o activitate de nișă, limitată la urgențe și la livrarea de materiale medicale. Cu toate acestea, FAA a deschis ușa unei utilizări mai largi a vehiculelor aeriene fără pilot prin modificarea regulilor în septembrie, scrie Tech News World.

Până atunci, FAA impunea ca dronele de livrare să se afle în raza vizuală a observatorilor de la sol staționați de-a lungul traseului dronei. În toamnă, agenția a acordat o scutire firmei Zipline și altor două firme de drone pentru a face livrări comerciale fără observatori vizuali.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Deschide ușa pentru eventuale livrări autonome cu drone, ceea ce va fi esențial pentru extinderea tehnologiei atât din punct de vedere al costurilor, cât și al personalului”, a declarat Rob Enderle, președinte și analist principal la Enderle Group.

Motivul pentru care începem cu sângele este că acesta este un produs medical esențial și este foarte ușor de înțeles pentru oricine. Dar obiectivul nostru pe termen lung este de a oferi o serie întreagă de produse medicale, lucruri cum ar fi profilaxia rabiei, vaccinuri, anti-venin, oxitocină, toate acestea sunt necesare de urgență”, a declarat Keller Rinaudo, CEO Zipline.

Citește și