• Un nou sistem digital de frontieră al UE va necesita luarea amprentelor digitale și a scanărilor faciale
  • În conformitate cu EES, pasagerii ar trebui să fie de acord cu amprentarea și captarea imaginii
  • Eurotunnel estimează că timpul mediu pentru procesarea unei mașini prin frontiera franceză va crește de la mai puțin de 60 de secunde la 5-7 minute.

În cadrul noului sistem de intrare/ieșire, scanări faciale vor fi, de asemenea, efectuate de pasagerii din Marea Britanie. Un nou sistem digital de frontieră al UE, care va necesita luarea amprentelor digitale și a scanărilor faciale, este de așteptat să fie lansat în toamna anului viitor, potrivit rapoartelor. Sistemul de intrare/ieșire (EES) este programat să înceapă pe 6 octombrie 2024, potrivit The Guardian.

Se spune că Eurotunnel, care administrează un serviciu de transport auto între Folkestone și Calais, testează tehnologia, în care datele personale vor fi colectate la frontiere și introduse într-o bază de date la nivelul UE.

În conformitate cu EES, pasagerii ar trebui să fie de acord cu amprentarea și captarea imaginii faciale prima dată când au sosit pe continent. După aceea, datele, inclusiv orice înregistrare a intrării refuzate, ar trebui să permită o procesare mai rapidă, potrivit șefilor de călătorie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Lansarea inițială planificată, care fusese programată pentru acest an, a fost amânată pe fondul temerilor că ar putea perturba călătoria la Jocurile Olimpice de vara viitoare de la Paris.

Este de așteptat ca sistemul să provoace întârzieri semnificative. Portul Dover a estimat anterior că cerințele suplimentare ar putea fi de până la 10 minute pentru o familie de cinci persoane într-un vehicul în prima lor călătorie după introducerea EES, în comparație cu aproximativ 45-90 de secunde.

Citește și