• Fondatorul Facebook adoptă o abordare completă a viziunii sale de mâine.
  • Analistul Debra Aho Williamson de la Insider Intelligence a declarat că Meta trebuie să se concentreze mai puțin pe metavers și mai mult pe repararea activității sale de bază.
  • Profesoara Danino recunoaște că este o optimistă când vine vorba de potențialul metaversului,.

Un accident de tren absolut. Un mare joc de noroc. Un drum lung și dureros” – Acestea sunt doar câteva dintre recentele aprecieri elogioase la adresa lui Mark Zuckerberg în căutarea gloriei metaversului – dar niciuna nu pare să-l fi descurajat. Fondatorul Facebook adoptă o abordare completă a viziunii sale de mâine, fiind pe deplin convins că, într-un viitor nu prea îndepărtat, majoritatea dintre noi își vor pune cu regularitate o cască pentru a intra în lumea sa virtuală.

Fie că doriți să jucați un joc, să participați la o ședință, să predați un curs sau să vă petreceți timpul cu prietenii, el este convins că metaversul va deveni rapid cel mai bun loc pentru a face acest lucru. Cu o avere netă de 36 miliarde de dolari, „go big or go home” este o poziție pe care și-o poate permite.

Personalul său, după cum reiese din miile de reduceri de locuri de muncă de astăzi, nu poate. Una dintre problemele cu metaversul este că a transformat totul într-o prioritate”, a declarat pentru Sky News Nicky Danino, profesor principal de informatică la University of Central Lancashire.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Este ca Musk, unul dintre lucrurile cu el este că este încrezător în ceea ce crede și va merge mai departe cu asta. Vizionarii au aceste viziuni mari, poate că el a avut nevoie să înceapă cu ceva mic și să construiască, [pentru că] nu cred că oamenii înțeleg încă care ar trebui să fie valoarea metaversului”.

Profesoara Danino recunoaște că este o optimistă când vine vorba de potențialul metaversului, care oferă oportunități și posibilități uimitoare” în special în mediile de educație și formare. Investitorilor le plac certitudinile – iar o platformă complet nouă care invadează domeniul science-fiction-ului, cu un cost de miliarde și miliarde de dolari, nu este așa ceva.

Concedierile vin după ce Meta – compania mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp – a suferit luna trecută rezultate financiare descrise ca fiind supradimensionate și terifiante”. Investitorii s-au grăbit să se debaraseze de acțiunile firmei, deoarece Reality Labs, divizia care construiește metaversul, a raportat pierderi de 3,16 miliarde de lire sterline între iulie și septembrie. Brad Gerstner, CEO al Altimeter Capital, a avertizat: Meta a alunecat pe tărâmul excesului – prea mulți oameni, prea multe idei, prea puțină urgență”.

Analistul Debra Aho Williamson de la Insider Intelligence a declarat că Meta trebuie să se concentreze mai puțin pe metavers și mai mult pe repararea activității sale de bază.

Zuckerberg a fost sfidător, spunându-le investitorilor săi din ce în ce mai nervoși: Înțeleg că o mulțime de oameni ar putea să nu fie de acord cu această investiție, dar, din câte îmi dau seama, cred că acesta va fi un lucru foarte important. „Oamenii vor privi înapoi peste un deceniu și vor vorbi despre importanța muncii depuse aici”.