• Mașina sport zburătoare Switchblade este clasificată ca aeronavă experimentală.
  • Aripile se deschid și coada se extinde în mai puțin de trei minute.
  • Vehiculul cu trei roți, omologat pentru circulația pe stradă necesită un permis de pilot privat pentru a zbura.

În căutarea unei descoperiri în domeniul transportului aerian și terestru, noua mașină zburătoare Switchblade de la Samson Sky a efectuat cu succes primul său zbor, informează Fox Business.

Vehiculul cu trei roți, omologat pentru circulația pe stradă, care necesită un permis de pilot privat pentru a zbura și un permis de conducere sau de motocicletă pentru a conduce, s-a înălțat la 500 de metri deasupra aeroportului Grant County din Washington și a zburat timp de aproximativ șase minute în zborul său inaugural.

Mașina sport zburătoare Switchblade este clasificată ca aeronavă experimentală, având două locuri pentru doi ocupanți unul lângă altul, atingând o viteză maximă în aer de 320 km/h și o viteză de deplasare de peste 125 km/h. Are o autonomie de zbor de 450 de mile, iar ca vehicul terestru, cu utilizarea combustibilului auto cu cifra octanică 91, vehiculul obține 33 de mile pe galon față de aproximativ 9 galoane pe oră în zbor, potrivit site-ului său.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Potrivit site-ului companiei, odată ajuns la aeroport, aripile se deschid și coada se extinde în mai puțin de trei minute. Apoi, puteți zbura cu aeronava direct la destinație cu o viteză de până la 320 km/h și 13.000 de metri. Când aterizați, vehiculul se transformă în siguranță înapoi în modul de conducere. Mașina zburătoare dispune, de asemenea, de sisteme care împiedică retragerea aripilor în timpul zborului și angajarea elicei fără ca vehiculul să fie setat în modul de zbor.

Citește și