• Automatizarea marilor industrii economice la nivel internațional nu mai e doar un obiectiv al viitorului.
  • Acest efect este resimțit și în industria de automobile.
  • Mercedes anunță că testează un nou model de robot care poate înlocui o parte dintre angajați.

Este vorba de un parteneriat între Mercedes și compania tech Apptronik, prin care brand-ul de automobile încearcă să folosească roboți bipezi precum modelul Apollo, pentru a facilita diferite părți ale procesului de fabricație. De exemplu, testează eficiența roboților în inspectarea și etichtarea diferitelor componente auto care urmează să fie livrate către cumpărători.

Întregul scop al noii inițiative, despre care cei de la Mercedes spun că aduce o inovație comparativ cu alte companii din industrie, este integrarea roboților și a programelor de Inteligență Artificială în structurile deja existente al business-ului, fără să fie nevoie de crearea unor noi „locuri de muncă” în companie.

E vorba de faptul că astfel de task-uri într-o companie, văzute mai plictisitoare, chiar ei o spun, în 2024 și în anii ce vor urma nu prea mai sunt căutate de potențiali angajați. Deci, iată că vedem că automatizarea poate veni chiar ca o soluție la faptul că anumite job-uri dispar. Ceea ce e contra-intuitiv. Vedeam automatizarea drept o amenințare…acum ar putea fi chiar o soluție. Întrebarea e dacă ne vom obișnui ca, peste câțiva ani, să vedem roboții cum lucrează în jurul nostru precum Apollo.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Citește și