• Sunt oamenii care se bucură de fantezie și SF cu adevărat narcisiști evazioniști?
  • Oamenii care se bucură de comedie tind să aibă personalități energice.
  • Vizionarea filmelor de groază înseamnă că ai mai multe șanse să fii o persoană sociabilă sau „extrovertită”.

Ce spune de fapt despre tine dacă iubești comediile sau dacă nu-ți place nimic mai mult decât să privești un ucigaș mascat care își vânează victimele? Răspunsul este probabil destul de diferit de ceea ce vă așteptați. Mai multe studii științifice au investigat trăsăturile de personalitate asociate cu diferite genuri de filme și au ajuns la unele asocieri surprinzătoare (precum și la unele mai puțin surprinzătoare, cum ar fi faptul că fanii comediilor romantice tind să creadă în dragostea adevărată, scrie Daily Mail.

Groază: ești sociabil

Dacă ești un fan al horror-ului, vestea bună este că predilecția ta pentru a privi oameni cu măști de clovn tăind și mutilând victime nevinovate nu înseamnă că ești tu însuți un psihopat.

De fapt, vizionarea filmelor de groază înseamnă că ai mai multe șanse să fii o persoană sociabilă sau extrovertită”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Un studiu realizat de Universitatea din Lleida, Spania, a constatat că extrovertiții au tendința de a fi atrași de filmele de acțiune și de groază, dar sunt plictisiți de emisiunile de jocuri și de știri. Un alt studiu a constatat că cei care caută senzații au salivat mai mult în timpul unui segment de 20 de minute din filmul de groază Vineri 13″, ceea ce arată că sunt mai vigilenți.

Science-Fiction: S-ar putea să ai trăsături narcisiste

Ce spune despre tine ca persoană implicarea în cultura geek”, cum ar fi Dune sau Star Wars?

Un studiu controversat din 2015 sugerează că persoanele care fac acest lucru sunt narcisiști care caută să scape de lumea reală.

Cercetătorii au scris: Aceste studii prezintă dovezi că indivizii se pot implica în cultura geek pentru a-și menține viziunea narcisistă asupra propriei persoane (ipoteza migrației marilor fantezii), pentru a satisface nevoile de apartenență (ipoteza apartenenței) și pentru a satisface nevoile de exprimare creativă (ipoteza nevoii de implicare).

Dar aceasta nu este imaginea completă. Scriind în The Conversation, Dr. Gavin Miller Senior Lecturer in Medical Humanities la Universitatea din Glasgow, a declarat că psihologii au tendința de a respinge faptul că science fiction-ul se confruntă adesea cu probleme reale din lume.

Comedie: Ai o grămadă de energie

Persoanele care se uită la comedii au tendința de a avea trăsături hipertimice”, potrivit unui studiu.

Temperamentul hipertimic se referă la persoanele cu cantități anormal de mari de energie și entuziasm.
Alte studii au sugerat că persoanele care se bucură de comedii tind să fie mai deschise la experiențe noi și mai creative decât altele.

Există, de asemenea, vești bune dacă sunteți un fan al comediilor: un studiu din 2016 a constatat că vizionarea de comedii este de fapt bună pentru reducerea nivelului de hormoni ai stresului, cum ar fi cortizolul.

Citește și