• John Cullen a făcut din moștenirea lăsată de această proprietate decor plin de groază pentru romanul de succes al lui Stephen King din 1977.
  • Muzeul Internațional de Criogenie îi educă pe vizitatori cu privire la practica științifică de congelare a corpurilor celor care tocmai au murit.
  • Exponatele prezintă un scurt istoric și câteva artefacte, inclusiv un „sac de dormit” în care sunt pregătiți pacienții la intrarea într-o cameră de stocare criogenică.

Un nou muzeu înfiorător și un centru de filme de groază transformă Munții Stâncoși într-o destinație de groază, scrie BBC.

În cei peste 30 de ani de când se află la cârma istoricului Hotel Stanley din Estes Park, Colorado, proprietarul John Cullen a făcut din moștenirea lăsată de această proprietate decor plin de groază pentru romanul de succes al lui Stephen King din 1977, The Shining, și ca sursă de inspirație pentru filmul cu același nume al lui Stanley Kubrick. Proprietatea presupus bântuită este cunoscută pentru faptul că atrage călători din întreaga lume, iar Cullen se mândrește cu faptul că oferă vizitatorilor mai mult decât un somn bun. „Asta nu este suficient”, a spus el. „Oamenii vor mai mult: Ei vor experiențe”.

Așa că nu a fost ceva ieșit din comun anul trecut când Cullen a propus o utilizare neortodoxă pentru casa de gheață învechită a hotelului din 1909: să adauge un celebru mort înghețat și să deschidă primul muzeu public din lume dedicat științei conservării criogenice.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Lansat în decembrie 2023, Muzeul Internațional de Criogenie îi educă pe vizitatori cu privire la practica științifică de congelare a corpurilor celor care tocmai au murit, în speranța că progresele științifice le vor permite să fie reînviați în viitor.

Între festivalul Frozen Dead Guy Days (Zilele mortului înghețat) din Estes Park și statutul bunicului Bredo de mort înghețat la propriu în cadrul muzeului, Cullen spune că orașul asigură moștenirea lui Bredo.
Și, deși fanii horror pot fi atrași de subiectul morbid al muzeului, nu există nimic prea macabru în interior, explică James Arrowood, co-director executiv al Alcor.

„Intri în acest [muzeu] așteptându-te să vezi un spectacol de tip horror”, a spus el. „Și totuși, ți se oferă această educație uriașă despre știința dură. Aceasta este întorsătura”.

Exponatele prezintă un scurt istoric și câteva artefacte, inclusiv un „sac de dormit” în care sunt pregătiți pacienții la intrarea într-o cameră de stocare criogenică cunoscută sub numele de „dewar”.

Vizitatorii află despre potențialele aplicații medicale ale criogeniei în viitorul apropiat, de la îmbunătățirea transplanturilor de organe și a medicinei traumatologice până la vindecarea unor boli precum Alzheimer. Criogenia ar putea chiar să ajute la conservarea speciilor de animale aproape dispărute.

Vizitatorii vor avea ocazia să-l vadă pe bunicul Bredo, deși doar în fotografii și asemănări care îi împodobesc incinta de lemn și sticlă. Corpul său înghețat este închis în limitele de oțel strălucitor ale dewar-ului său, o cameră asemănătoare unui termos care menține baia de azot lichid a bunicului la -130 C (-202F), potrivit Alcor. Oamenii de știință îl monitorizează de la distanță.

Citește și