• Personajele reflectă societatea și sunt marcate de conflicte politice.
  • Filme de dramă din ’74 sunt „Nașul: Partea II”, ”Cartierul chinezesc”.
  • În 1974 au apărut și „Masacrul din Texas” și „Tânărul Frankenstein”.

Filmele clasice sunt ca vinurile de colecție: vechi, dar bune. Pentru că vine weekend-ul, îți facem o listă de super-producții care anul acesta au împlinit 50 de ani de la lansare și pe care le găsești online.

Printre aniversate e „Cartierul chinezesc”, regizat de Roman Polanski. Un detectiv privat, jucat de Jack Nicholson este angajat pentru a demasca un adulter în Los Angelesul anilor 1930 și se trezește prins într-o rețea de corupție și crimă.

E cineva care n-a auzit de „Nașul”? Partea a doua, mai exact. Regizat de Francis Ford Coppola, filmul spune povestea unui Vito Corleone tânăr care a crescut în Sicilia și New York-ul anilor 1910. Îl vedem și pe Michael Corleone prin anii ’50, când încearcă să extindă afacerea familiei în Las Vegas, Hollywood și Cuba.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Lui Coppola nu i-a ajuns doar partea a doua din Nașul, în 1974, așa că a făcut și filmul devenit clasic „Conversația”, cu Gene Hackman și Harrison Ford.

Dacă ești amator de horror, „Masacrul din Texas” este un alt film de neratat care face anul ăsta 50 de ani. Regizat de Tobe Hooper,  filmul are ca protagoniști cinci prieteni care pleacă la țară, în Texas, să viziteze mormântul unui bunic de-al lor. Pe drum dau de o casă, la prima vedere pustie, dar înăuntru…

Citește și