• Putin a semnat un decret pentru recuperarea fostelor proprietăți ale Imperiului Rus și URSS
  • La apogeul său, Imperiul Rus s-a extins în teritoriile Poloniei moderne și în statele baltice Estonia, Letonia și Lituania, precum și Finlanda.
  • Decretul semnat de Putin nu a indicat dimensiunea bugetului pentru această operațiune sau ce tipuri de proprietăți sunt căutate.

Putin a semnat un decret pentru recuperarea fostelor proprietăți ale Imperiului Rus și URSS. Președintele rus le-a ordonat oficialilor să găsească activele rusești care au aparținut cândva fostului Imperiu Rus sau care se aflau în proprietatea Uniunii Sovietice, scrie Bloomberg.

Ordinul președintelui rus, publicat joi seara, a alocat fonduri unei unități de stat pentru efectuarea acestor căutări de proprietăți în străinătate și pentru a se asigura că drepturile de proprietate ale Rusiei sunt înregistrate. Documentul nu a indicat dimensiunea bugetului pentru această operațiune sau ce tipuri de proprietăți sunt căutate.

Deși nu este clar ce l-a determinat pe Putin să dea acest ordin, este puțin probabil ca interesul lui Putin pentru fostele posesiuni imperiale să atenueze îngrijorările cu privire la ambițiile sale în rândul statelor vecine, după ce invazia Rusiei a Ucrainei a dat peste cap securitatea europeană.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

La apogeul său, Imperiul Rus s-a extins în teritoriile Poloniei moderne și în statele baltice Estonia, Letonia și Lituania, precum și Finlanda. S-a dizolvat sub presiunea Primului Război Mondial și a Revoluției Bolșevice din 1917 condusă de Vladimir Lenin, care a marcat nașterea statului comunist.

Uniunea Sovietică, formată în 1922, a acoperit o mare parte din fostul teritoriu al Imperiului, excluzând Polonia și Finlanda, până când s-a prăbușit în 1991, pe măsură ce republicile constitutive din Marea Baltică, Caucaz, Ucraina, Belarus și Asia Centrală au devenit independente.

Citește și