• Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 70% dintre respondenți spun că Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, în timp ce 30% susțin că Joe Biden.
  • Sondajul mai arată că, pentru a-i fi bine României, 56% dintre respondenți spun că Donald Trump ar trebui să câștige alegerile din SUA, 25% Joe Biden, 6% Nikki Haley, iar 13% un alt candidat.
  • României nu i-a mers bine cu Donald Trump. Românii cred în Trump așa cum au crezut în Iohannis în 2014. Rezultatul îl știm, afirmă Adrian Sârbu.

Hofi: Pentru că Donald Trump a reintrat în joc pentru alegerile prezidențiale din SUA, am văzut deja rezultatele din Iowa, așa că te-am întrebat și pe tine cine crezi că va câștiga, acestea sunt variantele dintre care puteai alege: Donald Trump sau Joe Biden.

Nemo: A doua parte a sondajului a fost mai aproape de România. Cine ar trebui să câștige alegerile din SUA ca să fie bine pentru România?

Nemo: 70% consideră că Trump va câștiga.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Nemo: Care e varianta câștigătoare pentru români? Sunt 4 variante.

Hofi: 56% dintre cei care au votat pe site-urile Aleph News, Ziarul Financiar și Mediafax consideră că este mai bine să câștige Donald Trump. Practic, istoric, dacă e să tragem o concluzie, României i-a mers mai bine cu președinți republicani de-a lungul istoriei.

Adrian Sârbu: Dar nu cu Trump, că pe Trump nu l-a interesat de România. A avut două interacțiuni cu România. I-a strâns mâna lui Dragnea și i-a dat o șapcă lui Iohannis după ce Iohannis a băgat 4 miliarde în bugetul militar american. Hai să vedem cine va câștiga, să spunem noi cinci, care suntem aici. Începem cu Marcela Feraru. Marcela, cine va câștiga alegerile din America?

Marcele Feraru: De câștigat, așa cum arată lucrurile acum, pare Donald Trump să aibă toate șansele, dacă e să mă rezum la această întrebare.

Nemo: Balasz, tu ce crezi? Cine va câștiga?

Balasz Barabas: Dacă ăștia doi vor ramâne în finală, atunci Trump.

Nemo: Și cine e mai bun pentru România?

Balasz Barabas:  Biden.

Hofi: Va câștiga alegerile oricine, dar nu Trump.

Nemo: Trump va câștiga.

Adrian Sârbu: Și e bine pentru România, Nemo?

Nemo: E bine pentru România? Nu, nu e bine.

Hofi: Ar trebui ca omenirea să aleagă o cale împotriva neocomunismului. Și în momentul de față, Trump este printre puținii care luptă împotriva acestui neocomunism. Din acest punct de vedere, consider că pentru România ar fi mai bine să câștige Donald Trump.

Nemo: Și tu pui în balanță democrația. Dle Adrian Sârbu, cine va câștiga?

Adrian Sârbu: Habar n-am. Nu știu, ăsta e adevărul. Adică nu am astăzi o imagine, în balanța asta dintre wishfullthinking să nu câștige Trump, care e văzut de noi, în Europa, ca un anti-european și un anti-ucrainean, iar din perspectiva noastră fiind anti-ucrainean ești pro-rus și la noi să fii pro-rus…

Hofi: Cam multe silogisme aici.

Adrian Sârbu Nu, nu, nu. Trump are o istorie nu de pro-rus, ci de angajat al rușilor. Să nu uităm dl. Trump s-a întâlnit de două ori cu Putin și și-a dat afară traducătorii, vorbind doar el cu Putin și cu traducătorul. Cei care au votat acum în Aleph, Mediafax și ZF, să le spunem electorii noștri pentru America, s-au gândit oare la poziția lui Trump față de ruși și ce ar însemna un Putin lăsat să-și facă de cap? Așa cum a făcut Trump în 2016-2020. Nimeni nu s-a legat de Putin.  Nu știu și mă miră că românii, votând cu Trump și dorindu-l pe Trump, repetă greșeala pe care au făcut-o cu Klaus Iohannis. Românii au fost convinși că Iohannis e salvatorul națiunii. Rezultatul îl știm. Trump nu a adus nimic nou în discursul lui prezidențial astăzi și Trump ne-a livrat până acum aceleași decizii ale lui dinainte de a fi președinte. Și una din decizii este că Europa va fi pedepsită. Eu cred că Donald Trump ar fi câștigat în 2020 dacă nu venea COVID-ul peste el. Ce e COVID-ul? E black swan (lebădă neagră). Și acum mă întorc la ceea îți spuneam: că nu știu cine va câștiga. Nu am cum să știu care este black swan-ul care o să-l blocheze pe Donald Trump să câștige America.

Rezultatele sondajului Mediafax- Ziarul Financiar-Aleph News

Donald Trump a reintrat în joc pentru alegerile prezidențiale din SUA. Cine crezi că va câștiga?

Donald Trump – 70%

Joe Biden – 30%

Cine ar trebui să câștige alegerile prezidențiale din SUA ca să fie bine pentru România?

Donald Trump (Partidul Republican)- 56%

Joe Biden (Partidul Democrat)- 25%

Nikki Haley (Partidul Republican) – 6%

Un alt candidat (Partidul Democrat) – 13%

Citește și