• Marea Britanie a fost implicată îndeaproape în planificarea operaţiunii de ajutor pe mare.
  • Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Regatul Unit continuă să îşi asume „un rol de lider în furnizarea de sprijin în coordonare cu SUA şi cu alţi aliaţi internaţionali”.
  • Trupele britanice s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de atac din partea Hamas şi a altor grupuri armate.

Marea Britanie are în vedere trimiterea de soldaţi în Fâşia Gaza pentru a sprijini livrările de ajutoare odată ce un nou coridor va fi deschis în luna mai, potrivit BBC.

Forţele britanice ar putea conduce camioanele de pe nave de debarcare de-a lungul unui dig temporar până pe plajă şi ar putea transporta bunurile într-o zonă de distribuţie securizată pe uscat, deşi nu a fost luată nicio decizie, potrivit BBC, care citează persoane familiare cu acest subiect.

Marea Britanie a fost implicată îndeaproape în planificarea operaţiunii de ajutor pe mare, iar secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Regatul Unit continuă să îşi asume „un rol de lider în furnizarea de sprijin în coordonare cu SUA şi cu alţi aliaţi internaţionali”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Deşi s-ar face un efort uriaş pentru a proteja forţele aliate atât în larg, cât şi pe uscat, trupele britanice s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de atac din partea Hamas şi a altor grupuri armate.

Mai mult de 30.000 de palestinieni au fost ucişi în Gaza de la începutul campaniei militare israeliene după atacul asupra Israelului din 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas. SUA, Marea Britanie şi UE fac presiuni asupra guvernului israelian pentru a permite intrarea mai multor ajutoare pe teritoriul palestinian pentru a atenua criza umanitară.

Citește și