• Meta intenționează să permită din nou utilizatorilor să folosească chatul Messenger prin aplicația mobilă a Facebook. 
  • Compania spune că a început să testeze o aplicație unificată.
  • Există, de asemenea, zvonuri că se ia în considerare și trimiterea de mesaje utilizatorilor Instagram prin Facebook.

A trecut atât de mult timp de când Meta a eliminat Messenger din aplicația mobilă Facebook, încât Windows Phone era încă o chestie de actualitate la acea vreme. Aproape nouă ani mai târziu, Meta este gata să le reunească din nou. Testăm posibilitatea ca oamenii să își acceseze căsuța de primire a Messenger în cadrul aplicației Facebook și veți vedea că vom extinde aceste teste în curând”, a scris Tom Alison, șeful Facebook. În cele din urmă, vrem să fie ușor și convenabil pentru oameni să se conecteze și să împărtășească, fie în aplicația Messenger, fie direct în Facebook.”

Când Meta a eliminat Messenger din aplicația Facebook în 2014, a declarat că obiectivul nostru este de a ne concentra eforturile de dezvoltare pentru a face din Messenger cea mai bună experiență de mesagerie mobilă posibilă și de a evita confuzia de a avea experiențe de mesagerie mobilă Facebook separate”. Nu este clar dacă Meta are vreun plan de a readuce mesageria în versiunea de browser mobil a Facebook. Aceasta a început să împingă utilizatorii de web mobil către aplicația Messenger în 2016. În orice caz, să ai o aplicație mai puțin cu care să jonglezi pe telefon nu este probabil un lucru rău. S-ar putea să puteți trimite mesaje utilizatorilor Instagram și din aplicația Facebook.

Meta a făcut anunțul într-o postare pe blog cu un cadru bizar despre domeniile de interes ale Facebook pentru 2023. Postarea încearcă să-i asigure pe oameni că Facebook nu este nici mort, nici pe moarte”, având în vedere că acum are peste 2 miliarde de utilizatori.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

În efortul de a deveni mai competitivă cu TikTok, Meta încearcă să transforme Facebook dintr-o aplicație în care ții legătura cu prietenii și familia într-o platformă de divertisment și descoperire. Încearcă să facă din Facebook cel mai bun loc pentru descoperire și partajare socială”, după cum spune Alison în postarea de pe blog.

Un motiv cheie pentru care Meta readuce mesageria în aplicația Facebook este pentru a le permite oamenilor să împărtășească mai ușor ceea ce descoperă pe Facebook prin intermediul mesageriei, când, unde și cum le convine, fără a fi nevoie să treacă la o altă aplicație”, a scris Alison. TikTok le permite utilizatorilor să împărtășească videoclipurile pe care le descoperă din întâmplare cu prietenii lor prin intermediul mesageriei directe integrate. Așadar, pe de o parte, Meta face cale întoarsă și se întoarce la un mod mai vechi de a face lucrurile, dar, pe de altă parte, imită, din nou, un concurent.