• Meta folosește postări de pe Instagram și Facebook ca să antreneze noul asistent virtula A.I.
  • Conversațiile private cu familia sau prietenii sunt excluse din datele de antrenament.
  • Chatboții sunt folosiți să răspundă la întrebări și să genereze imagini bazate pe texte.

Meta recunoaște că și-a antrenat noul asistent de inteligență artificială și a folosit postări de pe Facebook și Instagram. Pe de altă parte susține că respectă confidențialitatea utilizatorului și că le-a folosit doar pe cele publice.

Compania a precizat că postările private cu familia și prietenii sau conversațiile private de pe platforma sa de mesagerie, au fost excluse din datele de antrenament. Nick Clegg, Președintele Global pentru Afaceri al Meta, a declarat că au avut grijă să evite seturile de date care conțin informații personale.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Clegg a explicat că “cea mai mare parte” a datelor folosite pentru antrenarea asistenților AI erau disponibile public. Meta a anunțat recent o serie de chatboți AI pentru platformele sale de mesagerie, cum ar fi WhatsApp, Instagram și Messenger.

Chatboții sunt creați pentru a asista utilizatorii în diferite sarcini, de la răspunderea la întrebări până la generarea de imagini bazate pe texte prompturi. În plus, ei vor furniza rezultate de căutare în timp real de la motorul de căutare Bing de la Microsoft.

Deși sunt lansați în versiunea beta, nu sunt încă disponibili publicului larg. Această abordare de a folosi postări publice este în conformitate cu practicile din industrie, dar exclude informațiile personale din seturile de date de antrenament.

Meta introduce și 28 de personaje alimentate de AI pe platformele sale de mesagerie. Unele dintre aceste personaje sunt modelate după celebrități precum Snoop Dogg, Kendall Jenner și Tom Brady.

Citește și: