• Stephane Kasriel, șeful Novi, a declarat că portofelul digital va permite persoanelor să trimită și să primească bani, printr-un simplu mesaj pe WhatsApp, asociat cu platforma Novi.
  • Portofelul virtual se află în faza de testare pentru un număr limitat de persoane din SUA.

Portofelul virtual al Meta Platforms Inc, Novi, va permite utilizatorilor să trimită și să primească bani prin intermediul aplicației de mesagerie a gigantului social media, WhatsApp, scrie cde.news.com.

Programul pilot este deschis unui număr limitat de persoane din Statele Unite, a declarat șeful Novi, Stephane Kasriel, într-un tweet, miercuri seara târziu.

Utilizarea Novi nu modifică confidențialitatea mesajelor și apelurilor personale de pe WhatsApp, a precizat el.

„De când am introdus proiectul pilot Novi, în urmă cu 6 săptămâni, am putut să testăm și să învățăm ce caracteristici și funcționalități sunt cele mai importante pentru oameni și să ne concentrăm eforturile pentru a le îmbunătăți și mai mult”, a menționat Stephane Kasriel.

Meta Platforms, fosta Facebook, lucrează la aplicația de portofel de mai multe luni, în timp ce și-a redus planurile globale de lansare a unei monede digitale numite Diem din cauza preocupărilor legate de reglementare.