Microsoft avertizează: China vizează alegerile din SUA, Coreea de Sud și India cu A.I. Primul test a fost făcut în Taiwan

Microsoft avertizează: China vizează alegerile din SUA, Coreea de Sud și India cu A.I. Primul test a fost făcut în Taiwan, unde grupuri de hackeri au încercat să influențeze votanții prin informații false și meme-uri.

Echipa de securitate cibernetică de la Microsoft avertizează că China, susținută de grupuri cibernetice, țintește alegerile din SUA, Coreea de Sud și India în 2024. Obiectivul este de a distribui conținut A.I. prin social media, care favorizează pozițiile lor în aceste evenimente electorale de mare profil. Campania de dezinformare A.I. a început cu alegerile din Taiwan, încercând să influențeze votul împotriva unui candidat pro-suveranitate.

În Taiwan, un grup susținut de Beijing, Storm 1376, a fost extrem de activ. Au postat audio fake pe YouTube și au creat meme-uri A.I. care îl acuzau pe candidatul William Lai de delapidare. De asemenea, au folosit prezentatori A.I. de știri pentru a face afirmații nefondate despre viața privată a lui Lai. Aceste tactici includ utilizarea uneltelor dezvoltate de companii chinezești, cum ar fi CapCut de la ByteDance.

Pe lângă Taiwan, grupurile chinezești continuă să desfășoare campanii de influență în SUA, punând întrebări conflictive pe rețelele sociale pentru a identifica problemele care împart votanții americani. Un exemplu este postarea pe X despre un proiect de lege, punând întrebări despre investițiile în granița SUA-Mexic și pachetul pentru Ucraina și Israel. Aceste acțiuni ar putea avea ca scop colectarea de informații precise despre eșantioane demografice cheie înaintea alegerilor prezidențiale din SUA.

Citește și

Exit mobile version