- Cercetătorii au descoperit o cavitate uriașă în Marea Piramidă de la Giza.
- Dimensiunile sale sunt asemănătoare cu Marea Galerie, care duce la locul de odihnă al faraonului Khufu.
- Oamenii de știință spun că au folosit fizica particulelor pentru a „privi” în interiorul piramidelor.
Nicio structură artificială de pe Pământ nu conține atâtea mistere precum Marea Piramida de la Giza, din Egipt. Se crede că ea a fost construită undeva între anii 2.550 și 2.490 i.Hr., fiind printre cele mai mari din lume. Cu toate că este atât cunoscută și constituie locul unei valori arheologice inestimabile, multe mistere legate de ea nu au fost deslușite, mai ales cele din interiorul acesteia.
Cum a fost construită Marea Piramida? Ce se mai ascunde în interior? Mai există camere secrete? Interesting Engineering scrie că tehnologia și știința au descoperit și secrete ale faraonilor din interiorul piramidelor din Egipt.
Radiografia cu muoni
Au existat mai multe propuneri de tehnologii, care ar putea ajuta la descoperirea misterelor rămase ale marilor piramide de la Giza. În 2017, oamenii de știință au anunțat că au folosit fizica particulelor pentru a „privi” în interiorul piramidelor.
Prin urmare, aceștia au descoperit o cavitate uriașă de peste 30 de metri lungime. Scopul acestui gol din Marea Piramida este necunoscut până în prezent, dar dimensiunile sale sunt asemănătoare cu Marea Galerie, care duce la locul de odihnă al faraonului Khufu. Această tehnologie care a permis să se realizeze uimitoarea descoperire se numește radiografie cu muoni, care sunt niște particule subatomice instabile, similare cu electronii, dar cu o masă mult mai mare.
Muonii pot „străpunge” materialul dur din interiorul piramidei și ajută la cartografierea tuturor camerelor secrete. Astfel, s-a descoperit o cavitate uriașă în Marea Piramida de la Giza, dar motivul existenței acesteia rămâne necunoscut.
Această tehnologie a fost, de asemenea, utilizată pentru a detecta tuneluri și peștere ascunse sub Muntele Echia și pentru a privi în interiorul rămășițelor devastate ale centralei nucleare Fukushima Daiichi.
Muonii călătoresc din atmosferă
Există trei tipuri de detectoare de muoni, care au fost folosite de către cercetători pentru a confirma existența marii cavitații denumite Big Void. Muonii călătoresc din atmosferă, trec prin piramide și sunt „creați” ca o fotografie cu expunere îndelungată pe un film cu emisii nucleare. De necrezut, ce tehnologie poate fi folosita pentru a „vedea” în interiorul piramidei.
Cea mai mare piramidă din complexul de la Giza are o înălțime de 147 de metri, latura bazei de 230 de metri, iar construcția ei a durat între 20 și 30 de ani.
Câteva dintre teoriile care s-au descoperit până acum la Necropola Giza: Fiecare fațadă a piramidei este orientată cu precizie spre câte un punct cardinal: Nord, Est, Vest și Sud. Piramida este așezată exact pe paralela de 30 de grade, cea care separă în mod egal uscatul de ape. Diagonalele piramidei lui Keops traversează centrul fiecărui continent. O latură a bazei piramidei are 365 de coți și aproape un sfert, exact câte zile are un an.