Modul de „navigare privată” al Google nu este cu adevărat privat

FOTO: Hepta
  • Google colectează date despre utilizatorii care cred că pot fi anonimi, dacă folosesc modul de „navigare privată” , a susţinut procurorul general al Texasului, Ken Paxton.
  • Texas, Indiana, Washington şi Districtul Columbia au intentat procese separate împotriva Google pentru ceea ce au numit practici înşelătoare de urmărire a locaţiei.
  • Paxton a afirmat anterior că Google a indus în eroare consumatorii prin faptul că a continuat să le urmărească locaţia chiar şi atunci când ei au încercat să împiedice asta.

Google este târât din nou într-un proces pe problema intimităţii utilizatorilor: Modul de „navigare privată” nu este cu adevărat privat.

Motorul de căutare Google colectează date despre utilizatorii care cred că pot fi anonimi dacă folosesc modul de „navigare privată” , a susţinut procurorul general al Texasului, Ken Paxton, care a intentat un proces privind confidenţialitatea împotriva companiei Alphabet, relatează Reuters.

Texas, Indiana, statul Washington şi Districtul Columbia au intentat procese separate împotriva Google în ianuarie pentru ceea ce au numit practici înşelătoare de urmărire a locaţiei, care invadează intimitatea utilizatorilor.

Dosarul depus de Paxton adaugă modul Incognito al Google la procesul intentat în ianuarie. Modul Incognito sau „navigarea privată” este o funcţie a browserului web care, potrivit lui Paxton, implică faptul că Google nu va urmări istoricul căutărilor sau localizarea.

Google a indus în eroare consumatorii

Procesul a declarat că Google oferă opţiunea de „navigare privată” care ar putea include „vizualizarea unor site-uri web extrem de personale care ar putea indica, de exemplu, istoricul lor medical, convingerile politice sau orientarea sexuală” . Sau poate că pur şi simplu doresc să cumpere un cadou surpriză fără ca destinatarul să fie avertizat de o avalanşă de reclame direcţionate.

Plângerea a precizat că în realitate, Google colecteazăo serie de date personale chiar şi atunci când un utilizator a activat modul Incognito.

Google a declarat joi că dosarul lui Paxton se bazează din nou „pe afirmaţii inexacte şi depăşite despre setările noastre. Întotdeauna am integrat caracteristici de confidenţialitate în produsele noastre şi am oferit controale solide pentru datele de localizare” .

Contestăm cu tărie aceste afirmaţii şi ne vom apăra cu tărie pentru a clarifica lucrurile” , a adăugat aceasta.

Paxton a afirmat anterior că Google a indus în eroare consumatorii prin faptul că a continuat să le urmărească locaţia chiar şi atunci când utilizatorii au încercat să împiedice acest lucru.

Paxton a afirmat anterior că Google a indus în eroare consumatorii prin faptul că a continuat să le urmărească locaţia chiar şi atunci când utilizatorii au încercat să împiedice acest lucru.

Google are o setare ,,Location History” şi informează utilizatorii că, dacă o dezactivează, ,,locurile în care mergeţi nu mai sunt stocate” , a precizat Texas.