• Aproape toate – peste 99% – protezele auditive personalizate sunt acum imprimate 3D în rășină acrilică, și asta de ani de zile.
  • Piața de imprimare 3D, până în 2026, se va tripla cu 44,5 milioane de dolari.
  • O familie franceză, din 2018, a locuit pentru prima dată într-o casă imprimată 3D.

Motoare de mașini, medicamente la comandă, haine, mâncare iar acum, o stradă plină de case 3D.
Imprimarea 3D revoluționează întreaga lume. Dacă în 2012 citeam și auzeam doar speculații despre această imprimantă 3D, prezentă în casele oamenilor, acum, această tehnologie a pătruns în viața noastră prin alte moduri.

Tehnologia imprimării 3D putem spune că a început acum aproape 40 de ani. Bine, nu este o tehnologie foarte nouă, dar acum imprimarea 3D a devenit una accesibilă în zona educațională unde elevii, copiii, profesorii, vor învăța să treacă din lumea digitală, în lumea practică.

Imprimanta ajută la fabricarea aparatelor auditive, piese de aeronave și mașini. Nike și Adidas au optat pentru această tehnologie în pantofii lor, dar mai multe detalii aflăm de la Theodor care a trecut de la vânzări la printat 3D.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

M-a ajutat foarte mult cum să randez 3D, ceea ce nu știam din înainte. Am urmat niște cursuri autocad prin cei care mi-au livrat imprimantele am făcut și cursuri de printare 3D. I-am făcut mamei mele un înger îmi aduc aminte ca să învăț să printez. Prima oară am imprimat o cartelă, bine mult spus o cartelă este un breloc. Se adreează persoanelor care își doresc lucruri unice”, a spus el.

„Pe o stradă numită Charter, la 20 de mile de Manchester, există un petic de teren dezafectat deținut de un consilu pe care se dorește contruirea a 46 de case cu zero carbon. Mai exact, aceste case vor fi contruite cu cărămizi nori din beton extrudat 3D– iar proiectul promite de la apartamente cu un singur dormitor la case cu 4 camere, toate ocupate de familii cu venituri mici sau veterani militari. Atunci când proiectul imobiliar va fi finalizat, la sfârșitul anului 2023, va fi cel mai mare complex de clădiri tipărite din Europa”, a spus Ioana Enache, editor Aleph News.

Piața de imprimare 3D este prognozată de Hubs, o piață pentru servicii de producție, aproape că se va tripla până în 2026, cu o valoare de 44,5 miliarde de dolari. Construcția este una dintre zonele de creștere”, a adăugat Ioana Enache, editor Aleph News.

Pe Charter Street, pe un teren dezafectat deținut de consiliu, există planuri de a construi 46 de locuințe cu emisii nete de carbon zero, de la apartamente cu un singur dormitor până la case cu patru paturi, toate ocupate de familii cu venituri mici sau veterani militari. Casele nu vor fi construite din cărămizi Nori, ci din beton extrudat 3D. Când dezvoltarea va fi finalizată, posibil la sfârșitul anului 2023, va fi cel mai mare complex de clădiri tipărite din Europa.

Bunicul meu chiar a lucrat la fabrica de cărămizi”, spune Scott Moon, născut și crescut în Accrington, a cărui companie, Building for Humanity, se află în spatele proiectului Charter Street. Când eram mic, mă ducea acolo noaptea și mă urcam în spatele stivuitorului. Așa că, binecuvântat să fie, dacă ne-ar putea vedea acum, pe cale să începem să imprimăm case din beton în Accrington…”

Nimeni nu va fabrica piese pentru mașina de spălat când aceasta se va strica”, spune Richard Hague, profesor de fabricație aditivă la Universitatea din Nottingham. Oamenii care fac mânere pentru cratițele lor atunci când acestea cad? Nimeni nu va face asta și ai fi nebun dacă ai face-o. Poți să comanzi mai repede lucruri de pe Amazon și să le primești a doua zi”.

Dar, în timp ce utilizarea casnică a imprimantelor 3D nu a început, tehnologia și-a făcut loc pe furiș în viața noastră în alte moduri. Aproape toate – peste 99% – protezele auditive personalizate sunt acum imprimate 3D în rășină acrilică, și asta de ani de zile. Fabricarea aditivă este utilizată pe scară largă în stomatologie: aparatele de aliniere a dinților, care iau din ce în ce mai mult locul aparatelor tradiționale din sârmă, ar fi aproape imposibil fără imprimarea 3D.