• Optimus ar putea să fie scos pe piață la sfârșitul anului viitor, spune CEO-ul companiei Tesla.
  • Musk le-a spus investitorilor că roboții Optimus sunt cel mai valoros activ al Tesla.
  • „Ar trebui să fim văzuți ca o companie de inteligență artificială sau de robotică”, spune Musk.

Roboții pe primul loc. Asta vrea Musk. CEO-ul companiei Optimus spune că roboții ar putea deveni cel mai valoros activ al companiei.

„Așa cum am mai spus, cred că Optimus va fi mai valoros decât orice alte active”, a declarat Musk în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele companiei.

„Pentru că, dacă ai un robot umanoid sensibil care este capabil să navigheze în realitate și să îndeplinească sarcini la cerere, nu există nicio limită semnificativă pentru economie”, declară Musk.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Musk le-a spus investitorilor că Optimus poate efectua „sarcini simple de fabrică în laborator” înainte de a oferi un calendar aproximativ cu privire la momentul în care crede că vor fi lansați roboții, scrie Business Insider.

Optimus ar putea să fie scos pe piață la sfârșitul anului viitor, spune CEO-ul companiei Tesla.

Comentariile optimiste ale lui Musk cu privire la activitatea Tesla în domeniul roboticii vin în contextul în care gigantul EV are probleme cu scăderea vânzărilor. Marți, compania a anunțat că veniturile sale trimestriale au scăzut cu 9% de la an la an. Această scădere este cea mai mare scădere a veniturilor Tesla din 2012 până în prezent.

Citește și