• Jupiter este o planetă gigantică de gaze, fără o suprafață solidă.
  • Cea mai mare planetă din Sistemul Solar este urgisită de vortexuri uriașe.
  • Cel mai mare vortex este Marea Pată Roșie, o furtună care durează de 300 ani.

Cum arată o zi obișnuită pe Jupiter în comparație pe Pământ? Vremea nu este una prietenoasă pe cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, scrie NDTV.

Recent, astronomii de la NASA au surprins un vortex de la polul nord al planetei gigantice. Sonda Juno a observat strălucirea unui fulger.

Jupiter este o planetă gigantică de gaze, fără o suprafață solidă pe care să stai. Este acoperită de nori de hidrogen, heliu, amoniac și metan, precum și de vortexuri uriașe, cum ar fi Marea Pată Roșie, care durează de peste 300 de ani.
Temperatura medie la suprafața norilor este de aproximativ -145°C.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Pe Pământ, fulgerele provin din norii de apă și se întâmplă cel mai frecvent în apropierea ecuatorului, în timp ce pe Jupiter, fulgerele apar probabil și în norii care conțin o soluție de amoniac și apă, și pot fi văzute cel mai adesea în apropierea polilor.

În lunile următoare, sonda Juno se va apropia în mod repetat de Jupiter pentru a observa partea întunecată a planetei, ceea ce le va oferi astronomilor de la NASA și mai multe oportunități pentru a fotografia fulgere în flagrant.