• Avatarele Expresive sunt ceea ce startup-ul Synthesia numește „actori digitali”
  • Synthesia intenționează să înlocuiască întreaga producție video cu software-ul lor
  • Avatarele de la Synthesia pornesc de la oameni reali care și-au dat acordul pentru producție

Startup-ul în tehnologia Synthesia se apropie cu încă un pas de a revoluționa domeniul AI. Cu Avatarele Expresive, pe care compania le intitulează ca fiind „actori digitali”, startup-ul ia lumea prin surprindere. Acestea își pot mișca buzele într-o sincronizare aproape perfectă cu suntele rostite, iar microexpresiile faciale sunt mereu în concordanță cu ceea ce acestea rostesc.

Synthesia este de părere că avatarele vor ajuta întreprinderile să-și depășească propriile nevoi de a crea conținut video cu o tentă mai empatică, precum topicuri ca grija pentru sănătate sau materiale de suport pentru clienți care emulează prietenia și răbdarea unei persoane reale.

Avatarele își pot mișca buzele aproape perfect în timpul vorbirii

Pentru producerea avatarelor, punctul de pornire îl reprezintă actorii din viața reală. Aceștia sunt persoane care și-au dat acordul să fie replicați sub forma de avatar.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?

„Procesul creației mele a început într-un studio profesional, unde actrița reală a fost filmată recitând un script. După aceea, imaginea a fost procesată de producătorii de avatar Synthesia, și după un abracadabra de AI, un geamăn digital al actriței reale a venit la realitate. Și aceea sunt eu. Venind, de asemenea, cu abilitatea de a vorbii peste 60 de limbi și accente diferite”, declară unul dintre avatare.

Citește și