• Utilizatorii Netflix pot, în sfârșit, să personalizeze dimensiunea și stilul subtitrărilor după bunul lor plac.
  • Actualizarea este implementată la nivel global pentru utilizatorii de televizoare începând de astăzi.
  • Opțiunile de personalizare a subtitrărilor pot îmbunătăți semnificativ experiența de vizionare, în special pentru spectatorii cu deficiențe de vedere, surzi și cu deficiențe de auz.

Utilizatorii Netflix pot, în sfârșit, să personalizeze dimensiunea și stilul subtitrărilor după bunul lor plac. Cea mai recentă actualizare le oferă abonaților posibilitatea de a alege dintre trei dimensiuni – mică, medie și mare – precum și patru stiluri/culori, inclusiv opțiunea implicită de text alb, umbră de picătură (text alb cu fundal negru), lumină (text negru cu fundal alb) și contrast (text galben cu fundal negru).

Actualizarea este implementată la nivel global pentru utilizatorii de televizoare începând de astăzi. Anterior, membrii Netflix puteau accesa aceste opțiuni de mărime și stil pentru subtitrare doar prin intermediul web, pe computerele și telefoanele lor.

Opțiunile de personalizare a subtitrărilor pot îmbunătăți semnificativ experiența de vizionare, în special pentru spectatorii cu deficiențe de vedere, surzi și cu deficiențe de auz. Dimensiunea și stilul corect al subtitrărilor pot face o diferență uriașă, permițând spectatorilor să se bucure cu ușurință de conținut.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Netflix are deja un număr select de titluri cu subtitrare pentru surzi și persoane cu deficiențe de auz (SDH). Subtitrările sunt, de asemenea, utile pentru spectatorii care nu înțeleg limba. Multe servicii de streaming, cum ar fi Prime Video, Disney+, HBO Max, Paramount+, Peacock și Discovery+, permit utilizatorilor să modifice dimensiunea și stilul subtitrărilor.

Această actualizare vine la aproape un an după ce Netflix a lansat insignele pentru descrierile audio și subtitrările și s-a extins la peste 11.000 de ore de descrieri audio în peste 30 de limbi.