• Neal Mohan, noul șef YouTube prezintă o nouă caracteristică deosebit de interesantă.
  • YouTube dezvoltă instrumente AI generative pentru creatorii de conținut.
  • YouTube nu a oferit detalii specifice despre modul în care vor funcționa aceste instrumente de inteligență artificială, dar Mohan spune că acestea vor fi disponibile pentru creatori în lunile următoare”.

Neal Mohan, noul șef YouTube, și-a prezentat principalele priorități și a promis câteva caracteristici viitoare pentru platforma media în primul său discurs adresat comunității de când a preluat funcția luna trecută, relatează The Verge. În scrisoarea sa, Mohan începe prin a spune că va continua să pună creatorii pe primul loc” și enumeră câteva dintre funcțiile adăugate recent pe platformă. De asemenea, acesta prezintă o nouă caracteristică deosebit de interesantă: YouTube dezvoltă instrumente AI generative pentru creatorii de conținut.

Creatorii vor putea să își extindă poveștile și să își crească valoarea producției, de la schimbarea virtuală a ținutelor până la crearea unui decor fantastic de film prin intermediul capacităților generative ale AI”, a declarat Mohan într-o scrisoare. „Ne luăm timpul necesar pentru a dezvolta aceste caracteristici cu ajutorul unor mecanisme bine gândite.”

YouTube nu a oferit detalii specifice despre modul în care vor funcționa aceste instrumente de inteligență artificială, dar Mohan spune că acestea vor fi disponibile pentru creatori în lunile următoare”, împreună cu măsuri de protecție nedezvăluite pentru a se asigura că tehnologia este folosită în mod responsabil. Probabil că acesta face aluzie la măsurile menite să contracareze răspândirea deepfakes și a dezinformării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Mohan a promis, de asemenea, un mare ajutor pentru YouTube Shorts. În cursul acestui an, YouTube va lansa o funcție de creație care le va permite utilizatorilor să înregistreze un scurtmetraj într-un aranjament alăturat, alături de un videoclip sau un scurtmetraj YouTube existent, similar cu funcția Duet de la TikTok. Acestea din urmă au devenit unul dintre cele mai recunoscute formate ale platformei de la lansarea sa în 2018, atât de mult încât Instagram a lansat propria variantă Reels în 2021, denumită Reels Remix.

După predecesoarea sa Susan Wojcicki, care a renunțat la funcția de director executiv al YouTube după nouă ani în acest rol, Mohan preia frâiele într-o perioadă tumultoasă. Alphabet, compania mamă a YouTube, a raportat că veniturile din publicitate pentru platformă au scăzut cu 8% față de anul trecut în timpul trimestrului de sărbători. De asemenea, YouTube a fost criticat pentru măsurile drastice luate în ultimele săptămâni în ceea ce privește înjurăturile, creatorii exprimând că noile orientări privind înjurăturile și conținutul sunt prea vagi și aplicate cu duritate.