• Interviul a fost filmat la 10 octombrie 1980, la o zi după ce Lennon a împlinit 40 de ani.
  • O mare parte din răspunsurile lui Lennon sunt suprapuse cu sunete din „Star Wars”.
  • Experții speră că software-ul audio MAL ar putea fi folosit pentru a separa vocea artistului.
  • Ultimul interviu filmat la New York cu John Lennon durează 24 de minute.

The Beatles au doborât un nou record în topurile britanice, revenind pe primul loc cu ultimul cântec al trupei, „Now and Then”. Single-ul a fost creat cu ajutorul inteligentei artificiale. Acum, compania din spatele software-ului lucrează la un interviu acordat de către John Lennon, din 1980.

Interviul a fost filmat la 10 octombrie 1980, la o zi după ce Lennon a împlinit 40 de ani și cu mai puțin de două luni înainte de a fi împușcat. Ultimul Interviu al artistului durează 24 de minute. A fost filmat la New York, dar are părți în care sunetul este indescifrabil. O mare parte din răspunsurile lui Lennon sunt acoperite de primul film „Star Wars”. Explicația? Inginerii de studio încorporau atunci efectele sonore ale lungmetrajului într-unul dintre cântecele sale- „Beautiful Boy”.

Interviul acoperă multe subiecte. Lennon vorbește aici despre fostul său coleg de trupă Paul McCartney și îl compară cu un „frate’. În plus, el discută despre reacția criticilor la filmele Beatles „Magical Mystery Tour” și „Yellow Submarine”, pe care îl numește „filmul meu preferat al trupei”. Lennon se declară nemulțumit de decizia postului BBC de a prezenta în premieră „Magical Mystery Tour” în alb-negru și nu în culori.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Experții speră acum că software-ul audio MAL ar putea fi folosit pentru a separa vocea lui Lennon de efectele sonore Star Wars- într-un fel similar cu modul în care a izolat vocea artistului de pianul său pt ultimul cântec The Beatles.

Citește și