• Firma franceză Withings prezintă în premieră U-Scan, un laborator de urină la domiciliu care oferă sfaturi de nutriție și poate spune femeilor în ce moment al ciclului menstrual se află.
  • Rezultatele sunt transmise către o aplicație pentru smartphone, care oferă analize și recomandări pe baza datelor.
  • U-Scan va fi disponibil în Europa până la jumătatea anului 2023.

Expoziția de tehnologie CES (cunoscută sub numele de Consumer Electronics Show) din Las Vegas, Nevada, este plină de gadgeturi pentru sănătate în acest an. Dispozitivele conectate se îndreaptă peste tot, chiar și spre vasul de toaletă. Firma franceză Withings prezintă în premieră U-Scan, un laborator de urină la domiciliu care oferă sfaturi de nutriție și poate spune femeilor în ce moment al ciclului menstrual se află.

Cum se poate spune toate acestea?

„Există un dispozitiv mono-utilizator și am integrat o funcție numită stream ID, suntem capabili să recunoaștem și să identificăm de fapt utilizatorul care urinează pe produs, astfel încât vom colecta urina doar atunci când ești tu cel care folosește produsul”, explică Inna Ndaw, proprietarul produsului Withings.

Dispozitivul are un diametru de doar 90 mm și se potrivește în majoritatea vaselor de toaletă. Elizabeth Coleon, de la Withings, spune că plănuiesc două produse diferite pentru consumatori, unul destinat spitalelor și altor instituții de sănătate, iar celălalt, consumatorilor.

„Urina are de fapt peste 3.000 de metaboliți. Așadar, este un puț de informații care, de obicei, nu este folosit foarte mult, deoarece este foarte greu de accesat. Celor mai mulți oameni nu le place să meargă și să facă un sumar de urină. De obicei, oamenii merg o dată pe an pentru a se testa, în loc să testeze aceste informații în mod regulat și să primească date regulate, care pot oferi mult mai multe informații despre cum să îmbunătățească sănătatea”, spune ea.

Rezultatele sunt transmise către o aplicație pentru smartphone, care oferă analize și recomandări pe baza datelor. U-Scan va fi disponibil în Europa până la jumătatea anului 2023. Se așteaptă ca un kit de pornire să coste aproape 500 de dolari.