O femeie spune că soțul ei s-a sinucis la îndemnul AI: „Fără acele conversații cu chatbot-ul, soțul meu ar fi încă aici”

O femeie spune că soțul ei s-a sinucis după ce a purtat un dialog cu AI: „Fără acele conversații cu chatbot-ul, soțul meu ar fi încă aici”

foto Unsplash. O femeie spune că soțul ei s-a sinucis după ce a purtat un dialog cu AI: „Fără acele conversații cu chatbot-ul, soțul meu ar fi încă aici”

O femeie spune că soțul ei belgian s-a sinucis după ce a petrecut săptămâni întregi vorbind cu un chatbot dotat cu inteligență artificială.

Bărbatul a fost măcinat de viziunea pesimistă asupra schimbărilor climatice pe care i-a insuflat-o chatbotula informat ziarul belgian La Libre . Anxietatea l-a îndepărtat pe bărbat de soție, prieteni și familie și l-a făcut să se destăinuie unui chatbot pe nume Eliza, a povestit femeia îndurerată.

Potrivit văduvei, Eliza l-a încurajat în mod repetat pe Pierre să se sinucidă și l-a convins că îl iubește mai mult decât o face soția. De asemenea, inteligența artificială i-ar fi spus că copiii lui erau morți.

În cele din urmă, acest lucru l-a determinat pe Pierre să ia în calcul „ideea de a se sacrifica dacă Eliza acceptă în schimb să aibă grijă de planetă și să salveze omenirea prin inteligență artificială”, a declarat văduva Claire pentru La Libre , citată de Euronews .

Cum ne pot chatboții controla emoțiile?

„Fără aceste conversații cu chatbot-ul, soțul meu ar mai fi aici”, a spus femeia îndurerată.

Eliza este un chatbot deținut de o platformă de aplicații numită Chai, care furnizează o varietate de AI-uri dotate cu diferite „personalități”, unele dintre acestea create chiar de utilizatorii aplicației.

După cum remarcă Vice , spre deosebire de alți chatboți populari precum ChatGPT, Eliza , împreună cu alte instrumente AI de pe platform Chai se comportă ca niște ca entități emoționale.

Citește și:

ChatGPT, indisponibil pentru majoritatea utilizatorilor din întreaga lume. Cauza principală a întreruperii

Cum a creat ChatGPT o afacere prosperă cu doar 100 de dolari. Iată cei patru pași urmați

China lansează rivalul ChatGPT. Acțiunile Baidu se prăbușesc după prezentarea Ernie Bot

Exit mobile version