• Un fotograf a creat o serie de imagini generate de inteligența artificială care ilustrează cum ar fi arătat celebritățile moarte dacă ar fi mai trăit – inclusiv Freddie Mercury, Heath Ledger și Michael Jackson.
  • Imaginile impresionante, dar tragice, create cu ajutorul inteligenței artificiale arată cât de diferite ar fi putut fi lucrurile dacă aceste personalități culturale nu ar fi murit înainte de vreme.
  • Alper Yesiltas, artistul din spatele proiectului, a declarat că folosește „diverse programe software” pentru a face ca imaginile să pară reale și să aibă un aspect foto-realist.

Un fotograf a creat o serie de imagini generate de inteligența artificială care ilustrează cum ar fi arătat celebritățile moarte dacă ar fi mai trăit – inclusiv Prințesa Diana, Freddie Mercury, Heath Ledger și Michael Jackson.

Imaginile impresionante, dar tragice, create cu ajutorul inteligenței artificiale arată cât de diferite ar fi putut fi lucrurile dacă aceste personalități culturale nu ar fi murit înainte de vreme.

Alper Yesiltas, artistul din spatele proiectului, a declarat că folosește diverse programe software” pentru a face ca imaginile să pară reale și să aibă un aspect foto-realist. El a declarat pentru Bored Panda: Odată cu dezvoltarea tehnologiei AI, am fost entuziasmat pentru o vreme, gândindu-mă că orice lucru imaginabil poate fi arătat în realitate. Când am început să mă joc cu tehnologia, am văzut ce pot face și m-am gândit la ce m-ar face cel mai fericit. Am vrut să-i văd din nou în fața mea pe unii dintre oamenii de care îmi era dor și așa a apărut acest proiect.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Cu toate acestea, cea mai recentă imagine a lui Alper – o reprezentare a prințesei Diana la bătrânețe – a provocat o oarecare supărare în rândul fanilor Casei Regale.

Un comentator de pe Instagram a spus despre imagine: Aceasta este o insultă la adresa memoriei Dianei. Ea ar fi avut 61 de ani. A fost o femeie semnificativ de frumoasă, cu mijloace și ar fi avut grijă de ea însăși.

O aveți arătând ca și cum ar fi stat la soare și ar fi fumat țigări într-un parc de rulote din Mississippi în ultimii 25 de ani”.

Un altul a scris: „Nu o faceți așa cum este! Să fie la fel cum a rămas în memoria noastră și în eternitate! Deși este cu siguranță mai frumoasă decât Camilla chiar și aici!”.

Cu toate acestea, alții au fost impresionați de lucrarea artistică, care arată ca o fotografie reală a unei Diana în vârstă. Un utilizator a spus: Frumoasă operă de artă. A adus tristețe și în același timp speranță. Ați putea să-i faceți pe Marilyn Monroe, JFK și James Dean?”.

Indiferent de părerile despre imaginea Dianei, imaginile din proiectul lui Alper sunt, fără îndoială, impresionante, oferind o privire asupra unei lumi în care oameni precum John Lennon, Janis Joplin au trăit până la o vârstă înaintată.