O nouă lansare cu ghinion. Racheta Starship 11 de la SpaceX a explodat

  • Ultimul prototip creat de SpaceX pentru racheta Starship a fost distrus la aterizare
  • Starship 11 a decolat cu succes și a ajuns la o altitudine de 10 kilometri
  • “Măcar craterul era la locul potrivit“, a scris Elon Musk după confirmarea exploziei

A patra lansare, a patra explozie. Racheta Starship cu care SpaceX vrea să ducă oameni pe Marte continuă să aibă probleme, chiar și după upgrade-uri.

Marți a avut loc lansarea Starship 11, al patrulea model. A explodat, la fel ca predecesoarele. Racheta fără oameni la bord a decolat și a ajuns până la o altitudine de 10.000 de metri. La 5 minute distanță s-au pierdut însă toate imaginile. Transmisiunea live s-a încheiat fără explicații.

Aceasta a venit de la Elon Musk care a spus pe rețelele de socializare că a existat o problemă gravă la motorul doi. O filmare independentă a reușit să surprindă momentul în care rămășițele rachetei aterizau după explozie.

Elon Musk nu dezarmează. Pregătește deja lansarea Starship 15, următorul prototip care este mult mai avansat din toate punctele de vedere, conform companiei.

Musk mai are și alte bătăi de cap: sateliții Starlink ai companiei care duc internet în zone greu accesibile din lume sunt vinovați pentru poluare cu lumină, conform unui studiu publicat într-o revistă de specialitate. Obiectele care orbitează Pământul vor ridica lumina cerului cu până la 10 procente spun cercetătorii.