• O nouă funcție de navigare pe internet va fi introdusă pentru utilizatorii ChatGPT Plus, care le va permite acestora să acceseze informații în timp real.
  • Aceștia vor avea acces la peste 70 de plug-in-uri de pe site-uri precum Expedia și Instacart.
  • Vestea vine în contextul în care utilizatorii par să fie din ce în ce mai nemulțumiți de motorul de căutare al Google.

OpenAI, compania din spatele chatbot-ului AI, a anunțat că va lansa noi caracteristici pentru utilizatorii ChatGPT Plus în această săptămână. Utilizatorii care plătesc pentru ChatGPT Plus, care utilizează modelul GPT-4, vor avea acces la o funcție de navigare pe internet care va oferi informații actualizate, scrie Business Insider.

Navigarea pe web are potențialul de a schimba jocul – în special pentru a face din ChatGPT un motor de căutare promițător. Înainte de actualizare, ChatGPT era limitat în ceea ce privește răspunsurile pe care le putea oferi deoarece a fost antrenat doar pe date până în 2021. Acest lucru îl făcea inutil atunci când venea vorba de informații despre evenimente curente și evoluții în timp real.

Cu ajutorul browserului web ChatGPT, utilizatorii pot pune mai multe întrebări specifice – cum ar fi cine a câștigat premiile Oscar pentru cel mai bun actor, coloana sonoră și imagine în acest an – iar robotul va rezuma răspunsul, precum și mai multe articole de știri pe care le consideră relevante în câteva secunde. În cazul în care nu oferă rezultatul dorit, utilizatorul poate solicita un răspuns mai nuanțat.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Vestea vine în contextul în care utilizatorii par să fie din ce în ce mai nemulțumiți de motorul de căutare al Google. Unii utilizatori au mers pe Reddit pentru a se plânge de acesta, spunând că Google este oribil pentru a descoperi internetul”, a devenit teribil pentru interogări interesante nuanțate” și returnează liste nesfârșite și prostii de marketing”. Utilizatorii ChatGPT Plus vor avea, de asemenea, acces la peste 70 de plug-in-uri de la terți pentru servicii web precum Expedia, Kayak și Instacart. Cu aceste plug-in-uri, utilizatorii vor putea solicita ChatGPT să efectueze sarcini pe anumite site-uri web.

Noile caracteristici ale ChatGPT au potențialul de a ușura viața a milioane de utilizatori

Noile caracteristici ale ChatGPT au potențialul de a ușura viața a milioane de utilizatori. Înainte de anunț, utilizatorii se îndreptau către chatbot pentru a-și spori productivitatea la locul de muncă, pentru a-și îmbunătăți profilurile de întâlniri și pentru a obține sfaturi pentru pierderea în greutate. Cu ajutorul plug-in-urilor, utilizatorii vor putea acum să își planifice vacanțele de vară, să găsească oferte de cumpărături online și să descopere noi restaurante pe platformele existente, potrivit OpenAI.

Utilizatorii ChatGPT Plus vor putea utiliza aceste funcții făcând clic pe profilul lor ChatGPT, apăsând pe Settings” (Setări), apoi mergând la filele Beta features” (Funcții beta).

Vestea vine la doar câteva zile după ce Google a anunțat că va face Bard, rivalul său ChatGPT, disponibil în 180 de țări. De asemenea, a anunțat că va lansa un motor de căutare cu inteligență artificială și că va integra funcții de inteligență artificială generativă în instrumentele sale de lucru existente, care pot crea e-mailuri pe Gmail, analiza date pe Sheets și multe altele.

Accesul pe scară largă la noile instrumente de inteligență artificială ale OpenAI și Google semnalează faptul că războaiele pentru inteligență artificială continuă să se intensifice, pe măsură ce companiile Big Rech concurează pentru a realiza cea mai puternică și mai ușor de utilizat inteligență artificială.

Citește și